site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Aloe Vera İle Gelen Şifa

Aloe Vera İle Gelen Şifa
15.09.2016
A+
A-

Aloe vera insan sağlığına oldukça faydalıdır. İşte aloe veranın faydalarını sizler için sıraladık.

Hayatımızın pek çok alanında kullandığımız aloe verayı çoğu zaman kullandığımızı fark etmeyiz bile. Zira kimi zaman kremlerimizin içinde kimi zaman da ilaçların içerisinde bulunabilmektedir. Fakat aloe vera şifa kaynağı bir bitkidir. Günümüzde artık pek çok insanın evinin balkonunda bile yetiştirebildiği bitkinin onlarca farklı çeşidi bulunmaktadır.

Genel olarak kurak ve yarı kurak iklimi seven aloe vera bitkisi, Sudan ve Arabistan’da yetiştirilmesinin yanı sıra ülkemizde de ‘sarısabır’ adı ile bilinmektedir. Yapraklarından yoğunlaştırılmış olarak elde edilen jel ise pek çok derde şifa kaynağı olmaktadır. Aloe vera özellikle de cilt üzerinde olumlu etkiler bırakmaktadır.

1-Yanık Tedavisi: Piyasada satılan pek çok yanık merheminin içerisinde de bulunan aloe vera, yanığın en önemli şifa kaynaklarından biridir. Hiçbir yan etki göstermeyen mucizevî bitkinin kendisi de direk olarak yanık üzerine uygulanabilmektedir. Yaprağının koparılması soncunda içerisinden çıkan sümüksü yapıdaki jel sayesinde yanık tedavisin en etkili ilacıdır.

2-Yara: Pek çok nedenden dolayı elimizi kolumuz yaralayabiliriz. Kimi zaman da darbeler ve çarpmalar sonucunda vücudumuzda çeşitli yaralar oluşabilir. Şifa kaynağı aloe veranın bu yaralara düzenli olarak sürülmesi ile kısa sürede tedavi sağlanmış olmaktadır. Ayrıca yanık ya da yaraların tedavisinde kullanılan aloe vera hiçbir şekilde iz kalmamasını da sağlamaktadır.

3-Güneş Yanığı: Yazın insanların en büyük derdi güneş yanığıdır. Her ne kadar güneş kremleri kullanılsa da yine de güneşin zararlı ışınları cildimizi tahriş edebilmektedir. Özellikle de bronzlaşmak uğruna güneş altında uzun süre kalmak cildimize çok fazla zarar vermektedir. İşte bu durumda da aloe vera en iyi tedavi edici olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca güneş ışınları sebebiyle nemini kaybeden cildin gerekli nemi kazanması da sağlanmaktadır.

4-Aleo Vera Jel İçeceği: Mucize bir bitki olan aloe vera, pek çok hastalığın iyileşmesinde etkili bir bitkidir. Harici olarak kullanılması ile yaralardan yanıklara, darbe ve çarpmalardan sinek ve böcek sokmalarına kadar pek çok farklı sorun için kullanılan aloe vera, yapraklarının içersinde bulunan jellerden şurup yapılarak da kullanılmaktadır. Güneşte bekletilerek zararlı sıvısının uçup jel sıvının kalması ve bu jeli alarak çeşitli işlemlerden geçirip içeceğe dönüştürülmesi, farklı ve şifa kaynağı bir içecek ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Bu jel şurup, sindirim sistemi rahatsızlıklarına, ağız içi yara ve hastalıklarına, kemik erimesi ve kolesterole iyileştirici ve onarıcı etkiler sağlamaktadır. Ayrıca tüm etkilerinin yanı sıra anti- aging özelliği sayesinde de yaşlanma etkileri ile savaşmaya yardımcı olmaktadır.

5-Aloe Vera Yemeği: Bitkisel ilaçlar ve kozmetikte sıkça karşımıza çıksa da aloe veranın yemeğinin olması insanları bir hayli şaşırtmaktadır. Maayeka adı verilen ve taze fasulyeye benzeyen aloe vera yemeği, şifa kaynağı bir gıdadır.

Dertlere deva ve şifa olan pek çok bitki arasında en önemli yere sahip olan aloe vera hakkında tüm öğrenmek istedikleriniz için siteye ulaşmanız yeterlidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.