site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

AK Parti İzmir’in İlçe Başkanlarına ‘Yıldırım’ Telefon

AK Parti İzmir’in İlçe Başkanlarına ‘Yıldırım’ Telefon
25.12.2013
A+
A-

binali-yildirim

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım gece ilçe başkanlarını arayarak rapor istedi. Yıldırım, başkanlara “ilçede kimi görmek istersin” diye sordu. Yıldırım, ilçe başkanlarının B planını da istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmen İzmir adayı olarak açıkladığı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım çalışmalarını sürdürüyor. Aday açıklamasının ardından kente bir daha gelmeyen Yıldırım, Türkiye gündemine bomba gibi düşen yolsuzluk soruşturması ile adaylık dozunu düşürürken arka planda yerel yönetimlerle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’ndan rapor isteyen, bağımsız kuruluşlara anket ve kamuoyu yoklaması yaptıran Yıldırım, İzmir’de ilçe başkanlarını tek tek telefonla aradı.

Aday belirleme sürecinin sonuna yaklaşan AK Parti ilçelerde kesin kararı vermek istiyor. Yıldırım, ilçe belediye başkan adaylarının tespitinde ağırlığını ortaya koymayı planlıyor. Bunun için ilçe başkanları ile görüşen Yıldırım, gece yarısına kadar başkanlarla görüştü. Akşam geç saatlerden itibaren başkanları cep telefonlarından arayan Yıldırım ilçelerle ilgili rapor istedi.

ADAYI SORDU
Yıldırım, başkanlarla kısa bir ilçe ve teşkilat değerlendirmesi yaptı. Daha sonra parti teşkilatının seçime hazır olup olmadığını öğrendi. Birçok ilçede adaylık istifası nedeniyle yeni gelen ilçe başkanlarıyla hem tanıştı hem de teşkilata hakim olup olmadıklarını sordu. Yıldırım, sohbetinde ilçeler için teşkilatların aklındaki isimleri istedi. Başkanlara “kimi aday görmek istiyorsun” derken hangi isimle seçime gidilirse en fazla oyun alınabileceğini merak ettiğini söyledi.  Yıldırım, ayrıca ilçe başkanlarından b planı olarak da farklı bir isim vermesini talep etti.  Kendisine gelen, aklında olan, merak ettiği isimlerle ilgili bazı ilçe başkanlarıyla da değerlendirme yaptığı öğrenildi.

GÜNDEM YEREL SEÇİM
Ayrıca, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği Balçova Termal Tesisleri’nde basına kapalı düzenlediği toplantıda milletvekilleri ve ilçe başkanları buluştu. Toplantıda yerel seçim stratejileri konuşuldu. Balçova Termal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya Milletvekilleri Aydın Şengül, Ali Aşlık, İlknur Denizli, Nesrin Ulema, Hamza Dağ, İlhan İşbilen, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, il başkan yardımcıları ve 30 ilçe başkanı katıldı. Milletvekillerinin toplantıda tek tek söz alarak konuşma yapması dikkatlerden kaçmadı. Teşkilata ve ilçe başkanlarına önerilerde bulunan milletvekilleri geçmişte yaşadıklarından örnekler verdi, yapılması gerekenleri anlattı. İzmir’deki sürecin birlikte yönetilmesi gerektiğinin altı çizilirken ‘kenetlenme’ vurgusu yapıldı.

İlçe başkanlarının büyük bölümü de tek tek söz alarak konuşma yaptı. Bir grup ilçe başkanının ilçelerde istifa ederek aday olan ilçe başkanlarının aday gösterilmesini istediği öğrenildi. Başkanlar teşkilat içinden gelen isimlere yerel seçimlerde görev verilmesi gerektiğini, bu sistemin genel seçimlerde başarı getirdiğini ifade etti.

İŞBİLEN: “BURADAYIM, GİTMİYORUM”
Toplantıda en dikkat çekici konuşmayı Milletvekili İlhan İşbilen yaptı. Hükümet-cemaat kavgası sonrasında yaşanan gerilim nedeniyle Hakan Şükür gibi istifa etmesi beklenen İşbilen, toplantıda katılanlana mesaj verdi. Türkiye’de Fethullah Gülen’e yakın isimler arasında yer alan İşbilen istifa etmeyeceğini söyledi. İşbilen toplantıda yaptığı konuşmada, “ Tam 40 yıldır sivil toplum kuruluşlarında ve aktif sosyal yaşamın içinde yer aldım. İleri gelenlerimizin talimatları ve önerileri ile partide görev aldım. Kimseyi asla yarı yolda bırakmam. Ayrılmam, bırakıp gitmem söz konusu değildir. Meclis huzurunda söz verdik. Millet bizi seçti. Bu sürecin geçeceğine, son bulacağına inanıyorum. Şartlar ne olursa olsun partimde kalacağım” dedi.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın da ilçe başkanlarına seçim süreci ile ilgili bir dizi önerilerde bulunduğu ifade edildi.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.