site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

21 Aralık Şirince İçin Kıyamet Değil Ziyaret Günü Olacak

21 Aralık Şirince İçin Kıyamet Değil Ziyaret Günü Olacak
04.12.2012
A+
A-

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Türkiye ve Dünya gündeminde uzun süredir yer bulan Maya Takviminin sonu olduğu için  kıyamet günü olarak yorumlanan ve Yeryüzünde sadece Fransa’nın Bugarach ve Selçuk’un Şirince köyünün ayakta kalacağı iddia edilen 21 Aralık gününe ilişkin bir açıklama yaptı.

Bu konun basında yer aldığı yoğunlukta sahaya yansımadığına dikkat çeken Başkan Ülgür bahsedilen düzeyde bir yoğunluk yaşanması halinde de Selçuk Belediyesi ve ilgili diğer kurumların büyük operasyonları yönetme tecrübesi ile bu durumun üstesinden gelebileceğini söyledi.

21 Aralık’ın kıyametten çok Şirince için bir ziyaret günü olacağını ve Şirince’ye tanıtım konusunda katkı koyacağını ifade eden Başkan Ülgür “ Türkiye ve uluslararası kamuoyunda Maya Takvimi’ne göre 21 Aralık bir dönüm noktası ama bu kimilerine göre kıyamet kimilerine göre ise yeni bir enerjinin, yeni bir anlayışın dünyaya hakim olacağı tarih olarak yorumlanıyor. Buna bağlı olarak özellikle Fransa’da  Maya Takvimi dayanak yapılarak bir turizm destinasyonu yaratma çabası var. Benzer bir yaklaşım Şirince Köyü için de geçerli. Ancak şu ana kadar basında yer aldığı kadar büyük bir rezervasyon yok. 21 Aralık günü Şirince mevcut ziyaretçi sayısının %10-20 fazlası gibi bir ziyaretçi ile karşı karşıya kalacak gibi görünüyor. Bir turizm beldesi olmamız nedeniyle zaten günde 40 – 50 bin kişilik operasyonları yönetebilen bir ilçeyiz. Şirince de bizim ilgi alanımızda ve bizim desteğimizi alan bir destinasyon. Bu konuda bütün yetkililer günlük gelişmeleri takip ediyor. Herhangi bir sorun yok. Sahada da çok olağanüstü önlemler almamızı gerektirecek bir hareketlilik şu anda gözlemlemiyoruz. Ama böyle bir hareketlilik olursa da gereği konusunda, yeme- içme ihtiyaçları, konaklama ve ulaşım yönünden ön hazırlıklar yapıyoruz. Ben 21 Aralık’ın kıyametten çok Şirince için bir ziyaret günü olacağını ve Şirince’ye tanıtım konusunda katkı koyacağını düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR
  1. Selçuk Efes dedi ki:

    hiç bir şey olmayacak kimse artık bu olayı abartmasın bence sadece bizim için tek iyi yanı şirince nin reklamının olması
    onun da gerci selçuka pek faydası dokunmuyor ya nasip ya bir arac selçukta durursa diye bekleyeceğiz artık.

  2. erdogan arna dedi ki:

    reklam reklam ayağımıza gelıyor kıymet bilen devamlı ana haberler işliyor bir siyasi çıkıp siyasi ranta çeviremiyor kapasite dar kafalı siyasiler.

  3. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Bu sadece esnafimizin isine çok yarar!!!! ve sirince selçugumuzdan daha fazla taninir… bu konuda çalismalar yapilirsa selçuk – efes esnafida nemalanir… ama gelen ziyaretcilerimize cuzi fiyatlar uygulanirsa! bir daha gelebilirler veya geriye evine dondugunde çevresine sirinceyi , selçugu ovsun ki gittikçe ziyaretcimiz çogalsin!!!! herkese hayirli isler diliyoruz… yurt disinda bu boyle isliyor ve ondan dunyanin ev fazla ziyaret edilen demir yigini olan “eyfel kulesi” her yil en fazla ziyaret edilen yer olarak açiklanir ve hep birinci sirada dir.