site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

15 Temmuz Parkı açılıyor

15 Temmuz Parkı açılıyor
17.07.2017
A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Selçuk’ta da günün anlam ve önemine ilişkin bir program düzenlenecek. 15 Temmuz’da şehit düşen vatandaşların anısına Selçuk’a kazandırılacak olan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nın açılışı 14 Temmuz Cuma günü saat 16.00’da yapılacak.
15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni yıkmaya yönelik girişilen darbe teşebbüsünün 1. Yıldönümü nedeniyle Selçuk’ta da bazı etkinlikler düzenlenecek. 11 Temmuz günü Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın Selçuk’ta yaşayan şehit aileleri ve şehitlik ziyaretiyle başlayan anma etkinlikleri 14 ve 15 Temmuz günlerinde de devam edecek.

Şehitlerimizin hatırasına saygı duruşu
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Selçuk Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen Eski Vergi Dairesi yerine inşa edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nın da açılışı gerçekleşecek. Parkın hizmete girmesiyle Selçuk’a nefes alınacak bir alan kazandırmanın yanı sıra 15 Temmuz’da şehit düşen vatandaşlar ve güvenlik güçlerinin hatıralarını Selçuk’ta yaşatmayı amaçladıklarını söyleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “ 15 Temmuz Türk milletinin kendi iradesine sahip çıkacağını tüm dünyaya gösterdiği günlerden bir tanesidir. O millet ki; kendi iradesini korumak için hiçbir siyasi düşünce ayrımı ayırt etmeksizin sokağa çıkıp tek yürek olmuştur. Biz burada kente nefes alacak bir park açmanın ötesinde o geceki demokrasi şehitlerimizin aziz hatırasını gelecek nesillere aktaracak bir sembol bırakmayı amaçladık. Bu park büyük bir destana küçük bir saygı duruşu olarak Selçuk’un kent merkezinde yer alacak. Ben tüm halkımızı 15 Temmuz’u birlikte anmak için 14 Temmuz Cuma günü saat 16.00’da 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nın açılışına bekliyorum” dedi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler park açılışının ardından fotoğraf sergisi, Kur’an- ı Kerim Tilaveti ve lokma dağıtımıyla devam edecek.
15 Temmuz Cumartesi günü saat 11.00’de Efes Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenecek etkinlikle devam edecek. Efes Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Murat Hatipoğlu bir konuşma yapacak. 15 Temmuz gecesine ait 30 dakikalık multivizyon gösterisi ve 249 demokrasi şehidinin manevi huzurunda saygı duruşuyla devam edecek. Akşam ise İstasyon Meydanı’nda Selçuk Belediyesi tarafından verilecek yemeğin ardından şehitler için okutulacak mevlit ve barkovizyon canlı yayınıyla son bulacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.