site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Zirve Dağcılık Klaseas Şelalesine Yürüdü

Zirve Dağcılık Klaseas Şelalesine Yürüdü
30.04.2019
A+
A-

Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Özgür Aydoğan liderliğinde 45 katılımcı ile Klaseas Şelalesine yürüdü.

Klaseas Şelalesi Selçuk ilçe merkezine birkaç km. mesafede fakat tamamen gözden kaçmış önemli bir tabiat varlığı olarak öne çıkıyor. Turistlik anlamda değerlendirilmesi ve acilen korumaya alınması gereken bu şelale ve çevresi tabiat zenginliği bakımındanda özel bir alan olma özelliği taşıyor. Bu alan arkeolojik anlamda ise bölük pörçük bilinen ama tam anlamıyla ele alınmamış bir yer. İzmir yönünden aydın istikametine ilerlerken Selçuk ilçesine girmeden hemen önce, sol yanımızda yola paralel şekilde tepelerin kesişme noktalarında kemer yıkıntıları göze çarpar. Ayrıca Şirince boğazında ilerlerken sağlı sollu gördüğümüz yıkık kemerlerde aynı antik su yolunun devamıdır. İşte bu su yolunun kaynağı Klaseas Şelalesidir.

Klaseas Şelalesine yakın bir alanda bahar kahvaltısı ile güne başlayan doğa severler dere kenarından ilerleyerek Klaseas Şelalesine ulaştılar. Bolca fotoğraf çekilen yürüyüşçüler Selçuk ilçe merkezinin bu kadar yakınında böyle bir güzellik görmeyi ummuyorduk diyerek alanın koruma altına alınmasını istediler. Çok sayıda yeni doğa severin katıldığı gözlenen doğa yürüyüşüne arkeoloji camiasıda ilgi gösterdi. Rotayı kısa süre önce keşfederek ilk yürüyüşçü gurubunu rotada ağırlayan Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan faaliyet hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Klaseas Şelalesi hiç tereddütsüz ilçemiz için güzel bir turizm kalemi vede ilçemizde yaşayanlar için hoş bir mesire alanı olabilir. Selçuk Kaymakamlığı ve Selçuk Belediyesi başta olmak üzere ilgili kurumlara bu alanın korunması, tanıtılması ve turizme kazandırılması konusunda talepte bulunacağız. Klaseas Şelalesi önünden başlayarak Selçuk ilçe merkezine uzanan su kemeride arkeolojik anlamda korunması gereken bir yer.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.