Selçuk Haber

Zeynel Bakıcıyı kınıyoruz

Ruhsat Alanı Uydu Görüntüsü 1

Gökçealanlılar Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı yaptıkları bir yazılı açıklama ile kınadılar.

Selçuk’a bağlı Gökçealan Mahallesinde taş ocağı açılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onay çıkmasının ardından Gökçealan Köyü sakinlerinden tepkiler bitmek bilmiyor. Bir tepki de konuya duyarsız kaldığı iddia edilen Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’ya geldi.

İşte yapılan o açıklama:

Bilindiği üzere ilçemiz sınırları içerisinde yer alan Gökçealan Mahallesinde II A Grubu Kalker Ocağı ve Kırma – Eleme Tesisi açılmasının planlandığı ve Çed sürecinin başlatıldığı 17.11.2014 tarihinde İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sitesinde yer almıştır.

02.12.2014 tarihinde ise aynı Müdürlüğün internet sitesinde planlanan proje ile ilgili Çed Gerekli Değildir kararı verildiği ilan edilmiştir. Yani süreç bitmiş ve karar çıkmıştır.

Son birkaç günde bazı internet sitesinde konu ile ilgili haberlerde yer aldığı gibi halkın katılımı toplantısı falan yapılmayacaktır, çünkü planlanan proje Çed yönetmeliği Ek 2 listesinde yer almaktadır. Ek 2 listesinde yer alan projelerle ilgili halkın katılımı toplantısı yapılmamaktadır.

Sürecin başladığı ilk duyuru tarihi olan 17.11.2014 tarihinden itibaren konuyu Selçuk Belediyesine iletmemize rağmen, Gökçealan mahallesine hiçbir getirisi olmayan, aksine çevreye özellikle üzüm bağları ve zeytin bahçelerine zarar verecek, mahallemizi (köyümüzü) toza boyayacak olan tesis ile ilgili olarak sessiz kalan ve hiçbir girişimde bulunmayan, Gökçealan mahallesi halkının hakkını savunmayan, Selçuk Belediye Başkanı Sayın Dr. Dahi Zeynel Bakıcıyı kınıyoruz!

GÖKÇEALAN KÖYÜ HALKI…

Exit mobile version