site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Zeynel Bakıcı’dan çok sert açıklamalar

Zeynel Bakıcı’dan çok sert açıklamalar
30.07.2015
A+
A-

AK Parti Selçuk’ta Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ile İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’i karşı karşıya getiren süreç devam ederken il başkanlığının müdahalesi yeterli olmadı. İl Başkanı Bülent Delican’ın başkanlığında toplanan taraflar ‘uzlaşı’ mesajı verirken Başkan Bakıcı, kararlarının arkasında olduğunu söyledi. Bakıcı, iki bürokratın görevden alınması teklifine sıcak bakmadığını söylerken, “Belediyede kadro değişikliği tasarrufu başkana aittir. Kadrodan memnunum. Kolay adam harcamam” dedi. Bakıcı, İlçe Başkanı Yeşilçimen’e de, “Belediye işlerine karışma” mesajı gönderdi.

Yerel seçimin ardından AK Partili Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın başkanlık koltuğuna oturduğu Selçuk’taki çatlak bir türlü kapanmadı. Belediye Başkanı Bakıcı’yı eleştiren İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ve meclis grubu konuyu il başkanlığı ve genel merkeze taşıdı. Taraflar arasındaki gerilim uzun süredir devam ederken İl Başkanı Bülent Delican başkanlığında zirve gerçekleştirildi.

Milletvekili Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli’nin de katıldığı toplantıda meclis üyeleri ve ilçe başkanı belediye başkanından kadro değişikliği talebinde bulunmuştu. Toplantının basına kapalı gerçekleştirilen bölümünde yaşanan sert tartışmalar sırasında grup, Bakıcı’dan Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Aksoy ve Zabıta Müdürü Abdullah Taşkınçay’ın görevden alınmasını istemişti. Bakıcı’nın toplantıda, “Benim için vazgeçilemeyecek isimler değil” sözlerinin ardından gerginlik yumuşadı ve dört saati bulan toplantı bitirilmişti.

Başta partinin İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ve meclis grubu ile uzun süredir gerginlik yaşayan Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, toplantının ardından kararını açıkladı. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Bakıcı, istenilen değişiklikleri yapmayı düşünmediğini söyledi. Bakıcı, “Belediye meclis üyelerini yok saymam elbette mümkün değildir. Onların söylediklerini ciddiye alıp birçok konuda değerlendirme yapacağımın bilinmesini isterim. Belediyede bir kadro değişikliği ya da birilerinin görevden alınması belediye başkanının tasarrufundadır. Bu konuda da anlayışlı olmak lazım… O insanlar da çalışan ve emek harcayan kişiler. Bir sistem oturtuyoruz. Elbet de benim rahatsız olduğum çalışanlar var. Bunlar zamanla düzelecek. Mantık ‘şunu al, bunu getir’ asla olmamalıdır. Çalışanların motivasyonunu düşürecek bir iş yapmam. Ayrıca bu arkadaşlarımız da başarılı ve çalışkan kişilerdir. Dürüstlükleri ve ahlaklı oluşlarından da bir şüphem yoktur. Şunu net bir şekilde söylemek gerekirse kadromdan memnunum. Şu anda böyle bir değişiklik düşüncesinde değilim. Arkadaşlarımız görevlerine devam edeceklerdir” dedi.

TESLİM OLMUŞ OLURUM!
Belediyelerde siyaset yapması gereken tek kişinin olduğunu, bunun da belediye başkanı olduğunu ifade eden Başkan Bakıcı, birileri istediği diye kadro operasyonu yapmayacağını vurguladı. Bakıcı, “Zamanı ve yeri geldiğinde kadro değişikliği ve tasarruf elbette yapılabilir. Bunda bir sorun yok. Şu anda böyle bir şey yaparsam teslim olmuş olurum. Buna belediye başkanlığı da denmez. Bu mesele dillendirilmiş, ortalığa dökülmüş bir meseledir. Eğer bu söylenenleri yaparsam iradeyi kaybetmiş olurum. İradesi başkalarına teslim olmuş belediye başkanının da görev yapmasının anlamı yoktur. Bu anlayışa da karşıyım” diye konuştu.

HEDEF BENİM
Bakıcı, İlçe Başkanı Yeşilçimen ve meclis grubunun iki ismi hedef seçmesinin altında özel bir anlam olmadığını da söyledi. Bakıcı, “Başkan yardımcısı ve zabıta müdürünün isimleri önemli değil. Bu kişiler Ahmet ya da Mehmet de olabilirdi. Bir hedef konuldu ve o hedef üzerinden bana ulaşılma gayreti sürüyor. Yani asıl hedefte olan benim. Bugün bu talepleri getiren yarın başka isimler üzerinden yine bana müdahale edeceklerdir. İki bürokratın hedef gösterilmesinin özel bir anlamı da yok. Önemli olan sorun çıkartmak ve kavga görüntüsünü vermek” dedi.

YEŞİLÇİMEN’E ÇAĞRI
Başkan Bakıcı, İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’ e de çağrıda bulundu. Yeşilçimen’e, “Parti başkanlığı yap, belediye işlerine karışma” diyen Bakıcı, “Bir ilçe başkanı öncelikle belediyenin işlerine girmeyecek. Siyaset yapacak. Belediyede bir işlem yapılması gerekirse onu başkana söyleyecek. Alt kadrolarda bulunanlara kendi başına talimatlar vermeyecek. Bunu daha önce de yaptı. Defalarca uyardım ve ikaz ettim. Bir işlem yapılırsa bunun usulü ve adabı vardır” diye konuştu.

FARKLI BEKLENTİSİ VAR
Bakıcı, ilçede olayları ateşleyen ismin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Başterzi olduğunu söyledi. Bakıcı, “Ne yazık ki arkadaşımız uzun zamandır yanlış yapıyor. Göreve geldiğimde kendisine hem meclis başkan vekilliği hem de belediye başkan vekilliğini verdim. Benim olmadığım zamanlar belediye başkanlığına o vekalet ediyordu. Ne yazık ki şimdi bana karşı her türlü hareketi yapıyor. Siz görev yapanları engellemeyeceksiniz. Eğer partili bir yönetici iseniz herkesten daha çok çalışacak, yaptıklarınıza herkesten daha çok dikkat edeceksiniz. İdareyi elinde bulunduran başkana ‘onu al, bunu getir’ demeyeceksiniz. Ne yazık ki bu arkadaşımızın beklentisi farklı… Daha önce belediye başkan adaylığı beklentisi vardı. Olmayınca şimdi de özel ilgi, iltimas istiyor. Kendisine farklı uygulamaların yapılmasını talep ediyor. Burada herkes vatandaştır. Çifte standart olmaz. Eş-dost yada akraba kavramının geçerli olmaması, özel ilgi beklentisi verilmemesi gerekir” dedi.

KENDİLERİ BİLİRLER
Bakıcı, yaşanan krizde kendisine karşı meclis grubunun toplu halde istifa restine de yanıt verdi. Bakıcı, “Alacakları kararlar kendilerini bağlar. Ne yaparlarsa da kendileri bilir. İstifayı gündeme getirmek yanlıştır. Böyle bir mantık kabul edilemez. Ayrıca çıkıp sürekli ‘biz istifa ederiz’ diye konuşan arkadaşlar zamanı geldiğinde o istifaları da etmezler. En çok bağırıp çağıranlar en son istifa edecek kişilerdir” diye konuştu.

UNESCO SEVİNCİNİ BİLE YAŞATMADILAR
Başkan Bakıcı, Selçuk’ta seçim sonuçlarına kendi etkisi olup olmadığı yönündeki eleştirileri de yanıtladı. Bakıcı şunları söyledi: “Bu konuda çeşitli söylemler geliştiriyorlar. Çıkıp ‘belediye başkanı çalışmadı, seçim başarısı onun değil partinin’ deniliyor. Böyle bir mantık olabilir mi? Seçimde başarı varsa herkesin payı vardır. Ben hiçbir zaman ‘belediye başkanı olarak başarı benim’ demedim. Selçuk’ta seçimin kazanılmasında en sade üyeden, parti yönetimine kadar herkesin emeği vardır. Seçimlerde belediye başkanı sürükleyicidir. Seçimin ardından bir buçuk yıl geçmesine rağmen halen bu konuları tartışmamız mantıklı değil. Bizim işler yapıp, projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Halka verdiğimiz sözler ve yapmamız gereken işler var. Ne yazık ki Selçuk’ta Efes Antik Kenti ve çevresindeki birçok tarihi yapının UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınmasının sevincini bile yaşayamadık. Bunu bize yaşatmadılar”
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    sen önce sayın başkan kendi meclis üyelerini yok sayma

  2. Anonim dedi ki:

    dik dur baskan egilme..

  3. Dalyork dedi ki:

    Oooooo başkan vermiş veriştirmiş. İstifa olur ancak nereden ve ne zaman olacağı belli değil 😉

  4. anonim dedi ki:

    Başkan ne söylesen boş artık bu işlerin olmayacağı belli oldu.Siz ve diğerleri böyle yaptıkça Selçuk zarar görüyor.En azından susun bari de adam sansınlar.

  5. selçuklu dedi ki:

    Hocam Seni Ak Partilisin Diye Seçtik Chp Li Olduğunu Söyleseydin Oyumu Sana Deyilde Mhp Ye Verirdim.Seninle Vefa Arasında Farkyok.Seni Seçtikte Selçuk İin Ne Değişti ? Sema Hanım Ve Meclis Üyeleri Bazı Şeylerde Haklılar.Sizden Selçuklu İçin Bir Şeyler Yapmanızı Bekliyoruz Eğlencelerle Yapmacık Göstermelik İşlerle Bu Güzelim Fırsatı Hebe Etmeyin….

  6. nüktedan dedi ki:

    Bakıcı artık bağımsız sayılır..İstifa etmesede artık akp tarafından dışlanacak..Siyasi hayatıda burda bitti.Hiçbir parti böyle zayıf biriyle belediyecilik yapmak istemez..Şahsen şu anda chp den aday olsa ben oy vermem..

  7. aizona dedi ki:

    bu adamı bu hale selçuklular getirdi beklemediniz hemen bişeyler değişsin istediniz akp li değilim fakat selçuğun kendini bilgili sanan okumuş cahilleri biraz geri durun dedikodu yapmayın sokak siyasetiyle yalan konuşmayın 5 sene bekleyin , kimse bilmiyor siyaseti bi bilen selçukta 5 yada 10 kişi var sizin için senelerdir CHP keyfine göre at koşturdu selçukta ne değişti kimsenin sesi çıkmadı daha durun ne kadar oldu da ne değişimi bekliyorsunuz, ileri görüşlü insanlar diye senelerce belediyede selçuğu bi çıkmaza sürüklüyenler şimdi hala aynılar selçuk küçük olsun bizim olsun mantığı keyfimize göre herşeyi yapalım derdindeler. selçuk geriledi yeterince işsizlik sosyal imkansızlıklar ve birçok eksiğiyle izmirin en geri kalmış ilçelerinden biri şuan, bikez susun bikez sabredin 5 senenin sonunda seçimlerde konuşursunuz..

  8. Anonim dedi ki:

    Mızrak çuvala sığmaz. Deler geçer..

  9. anonim dedi ki:

    Eski başkan şimdi ki belediye başkanını Selçuk’lu üniversite de hoca diye danışman olarak aldı.Daha sonra bıraktı.Daha sonra Ankara’dan daha yüksek ücretle danışmanlar buldu.Onlarda Selçuk’a bir şey vermedi.Selçuk hep kayıp eder bakalım ne zaman Selçuk düzgün başkanıyla ve meclis üyeleri buluşacak?