Selçuk Haber

Zabıtadan Su Satış Yerlerine Denetim

Selçuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, güneşe maruz kalmış damacanaların satın alınmaması konusunda vatandaşları uyardı.

İmalatı esnasında BPA kimyasalı bünyesinde bulunduran damacanaların özellikle güneş ışığına maruz kaldıklarında kanserojen etki yaratması nedeniyle Selçuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde görev alan gıda teknikerleri ile birlikte ilçe genelinde denetimler yaptı.

Denetimler esnasında zabıta ekipleri, Bidon altındaki üçgen veya yuvarlak damga içerisinde 3,6,7 numara var ise gıda için çok zararlı, 1,2,4,5 var ise damacanaların kullanıma kısa süreli izin verilen ambalaj statüsünde olduğunu belirtti. Ayrıca zabıta ekipleri su satan bayilere yazılı bildirimlerde bulunarak öncelikle dolu daha sonra boş damacanaların kesinlikle güneş görmeyen yerlerde saklanması, servis araçlarının kapalı ve güneş göremeyecek şekilde kullandırılması, kullanıcıların dikkatini çekmek için damacana üzerine yapıştırılan etiketlerin bulunması gerektiği ile ilgili satış noktalarına bildiride bulundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış damacana sularının kullanılmasıgerektiğini dile getiren yetkililer, vatandaşları deforme veya yıpranmış,uzun süre direk güneş ışığına maruz kalmış damacanalardaki suları satın alınmamaları konusunda da uyardı.

Exit mobile version