Selçuk Haber

Yüzlerce Selçuklu İftar İçin Biraraya Geldi

selcuk-iftar-sofrasi (1)

Ramazan sofraları ile birlikte Selçuk’a bereket ve huzur geldi. Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin yanında yer alan parkta kurulmaya başlayan iftar sofraları Ramazan’ın ilk günü yüzlerce Selçuklu’yu bir araya getirdi. Toplumsal kaynaşma ve dayanışmanın hedeflendiği Ramazan ayı Selçuk’a da bereket ve huzur getirdi.

Selçuk Belediyesi Aşevi’nde yapılan yemekler, yine Selçuk Belediyesi personeli tarafından vatandaşlara servis edildi. Her gün en az 4 çeşit yemeğin verileceği iftar sofralarına ilk günden itibaren katılım yoğundu. Katılımın ilerleyen günlerde artması bekleniyor.

Başkan Bakıcı vatandaşları yalnız bırakmadı

Selçuklu vatandaşları buluşturan iftar yemeklerinin ilk gününde Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve başkan yardımcısı Ali Karakurt, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu da Selçuklular’ı yalnız bırakmadı. Vatandaşların yanına giderek Ramazan ayını kutlayan Başkan Bakıcı, çocuklarla da yakından ilgilendi. Neyzen Murat Gezer’in ney dinletisi de eşlik ettiği iftar sofraları her yaştan, her kesimden Selçuklu’yu buluşturdu.

Ramazan iftarlarıyla Selçuk’ta toplumsal kaynaşmayı, birlik beraberlik ruhunu pekiştirmeyi amaçladıklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Ramazan ayının en güzel taraflarından biri de, insanlar arasında birlik, beraberlik ruhunu pekiştirmesi ve toplumsal kaynaşmayı sağlamasıdır. Biz de bu bereketli sofralarda vatandaşlarımız arasında sıcak bir ortam oluşmasını amaçlıyoruz. Ayrıca burada vatandaşlarımızla daha yakın, daha samimi bir ortamda buluşma fırsatını yakalıyoruz” dedi.

Selçuk yeni bir alan kazandı

Selçuk Belediyesi ve Selçuk Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen iftar yemeklerinin ayrıca düzenlendiği alanın da çehresini değiştirdiğini ifade eden Başkan Bakıcı;“İftar yemekleri için bu yıl Selçuk Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin yanındaki alanı kullanmaya karar verdik. Bir ay boyunca bu güzel atmosferde güzel saatler geçireceğiz. Önümüzdeki günlerde de bazı etkinlikler için bu alanın uygun olabileceğini düşünüyorum” dedi. Başkan Bakıcı ayrıca Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu ve tüm oda üyelerine de katkılarından dolayı teşekkür etti. Bakıcı Selçuklu vatandaşları iftar yemeklerine de davet etti.

Exit mobile version