site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yunanistan’daki Grev Kuşadası’na ve Efes’e Yaradı

Yunanistan’daki Grev Kuşadası’na ve Efes’e Yaradı
07.11.2012
A+
A-

Normal rotası Atina Limanı olan bir kruvaziyer, grev nedeniyle 2 bin 71 yolcusuyla Kuşadası Limanı’na geldi…

Yunanistan’da, AB ve IMF’den tahsis edilen kredi karşılığında hükümetin almayı taahhüt ettiği 13,5 milyar avroluk kemer sıkma önlemlerinin parlamentoda görüşülmesi öncesi dün başlayan genel grev, Kuşadası Limanı’na yaradı.

İspanya’nın Barcelona kentinden hareket eden ABD kruvaziyeri ”Splendour Of The Seas”, uğrak noktaları arasında Atina’nın da bulunduğu son Akdeniz turunda, Yunanistan’daki genel grev nedeniyle rotasını değiştirerek, çoğunluğu ABD vatandaşı 2 bin 71 yolcusuyla birlikte Kuşadası Limanı’na yanaştı.

Atina yerine Kuşadası’na gelen ABD’li turistlerin bir bölümü Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi’ne düzenlenen turlara katılırken bir bölümü ise Kuşadası şehir merkezinde kalarak alışveriş yapmayı tercih etti.

Kruvaziyerin Türkiye acentesi İstanbul Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Adnan Tuncay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunanistan’daki grev nedeniyle ”Splendour Of The Seas” kruvaziyerinin rotasını Kuşadası’na çevirmesinin, Türk turizmi açısından sevindirici olduğunu ifade etti.

Rota değişikliği ile birlikte Kuşadası Limanı’na, daha önce planladıkları tur sayısını da aşmış olduklarını dile getiren Tuncay, aynı kruvaziyerin 14 Kasım’da daha önce planlanan bir başka tur kapsamında yeniden Kuşadası’na geleceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    çok guzel daha once ki baska bir sitede yunanistanin krizinden bizim faydalanacagimizi belirtmistik. bu aynisi ispanya , italya , portekiz için de geçerlidir… birazda bizim resturantcilarimiz, hediyelik esyacilarimiz , halicilarimiz ve diger tum esnaflarimiz kazansin beeaaaa. dogru degil mi?