Selçuk Haber

Yorumsuz, Kasım Ayı Selçuk Meclis Toplantısı

Selcuk-belediye-logo

Selçuk Belediye Meclisinin Kasım ayının ilk oturumu çok konuşulacak ve tartışılacak bir duruma sahne oldu. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın İngiltere de WTM Londra Turizm Fuarı’nda yer alması dolayısı ile katılamadığı Kasım ayının ilk oturumunun başkanlığını Meclis Başkanı Osman Başterzi yaptı.

Selçuk Efes Kültür Vakfı ile Selçuk Belediyesi arasında protokol yapılmasına dair önergenin görüşülmesi ve oylanması sırasında oturuma ara veren meclis üyeleri aranın ardından salonda tekrar yerlerini aldılar. Aranın ardından konuşma yapan meclis başkanı Osman Başterzi; “Mecliste meclis başkan vekili olarak hata yaptırmak istemiyorum. Zaten bu konu gündeme alınmıştır. Bizim iyi niyetimiz ortada. Bir daha ki meclis gündeminde karara bağlanmasını kararını aldım. Oturumu kapatıyorum” dedi.

Meclis Başkanvekili Osman Başterzi’nin konuşmasının ardından söz alan CHP grup sözcüsü Filiz Sengel; “Sayın Başkan tutanaklara geçsin diye konuşuyorum. Oturumu kapatabilmeniz mümkün değil, hiçbir şeyi oylamadınız. Kaldı ki ara vermek için bile oylamaya gidiyoruz. Müsaade ederseniz şunu da ifade etmek istiyorum, İmar Komisyonuna daha önce giden 10 günlük süresi olan komisyon raporu ve Pamucak itifak hakları ile ilgili olarak imar komisyonunda görüşülmesi şart olan dahi bu mecliste oy çokluğu ile geçmiştir. İşyeri açma ve çalışma ruhsatları ile ilgili yönetmelik hukuk, plan bütçe ve imar komisyonundan geçmiştir. Geçen oturumda hiçbir komisyona gitmeden onaylanmıştır. Daha öncesinde de encümende verilmiş olan dernek adına da bu şekilde bir karar vardır. O karara dahil olarak meclis komisyonu kararı incelemiş, 18 Ocak’ta yapılacak olan Deve Güreşleri ile ilgili ayrıntılı bir komisyon raporumuzda zaten vardır. O nedenle şuanda yapmış olduğunuz tamamen usulsüz bir işlemdir. Çünkü oylamaya tabi tutmak zorundasınız” dedi.

Bu konuşma üzerine tekrar konuşan Meclis Başkanvekili Osman Başterzi; “Gerekli açıklamayı sizlere yaptım. Oturum kapanmıştır. Teşekkür ederim” dedi.

Sengel; “ Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak yapmış olduğunuz işlemin doğru olmadığını, yasal boyutunu ve hukuki boyutunu ve cezai sorumluklarını hatırlatırız” dedi.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ….

Exit mobile version