site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yetenek Avcısı Turan Sav Çatak’ta Yetenek Avında

Yetenek Avcısı Turan Sav Çatak’ta Yetenek Avında
25.01.2017
A+
A-

Selçuk’un gururu, Selçuk’un Sembol İsimlerinden Turan Sav Doğu da yetenek avına çıktı.

Çatak Halk Eğitim Merkezi’nin futbola yeteneği olan genç sporcuların yetişmesi için açmış olduğu futbol okulunda amatör bir şekilde Erkan Eraslan hocalığında eğitim gören genç oyuncular “yetenek avcısı Turan Sav’ın” gözünden kaçmadı.

Aydın’ın Nazilli Belediyespor altyapı kulübü geleceğin yıldızlarını keşfederek Türk Futboluna kazandırmak amacıyla Aydın’dan gelen Turan Sav İlçe Kaymakam’ı Hacı Asım Akgül’den gerekli izinleri alarak futbol okulundaki genç oyuncular arasında mini bir müsabaka düzenlemek istediğini söyledi. Akgül’den bu konuda tam destek alan Sav’ın düzenlemiş olduğu müsabakaları Kaymakam Akgül bizzat yerinde ziyaret etti.

Düzenlenen müsabaka sonucunda yaşları 12 ila 17 arasında olan 2 futbolcu akademiye seçilirken 4 oyuncu da izlemeye alındı. Bu seçilen futbolculara öncelikle spor disiplini, teknik, taktik ve koordinasyon eğitimi verilecek. Profesyonel bir futbolcu olarak sahalarda yer almak isteyen gençlere, Nazilli Belediyespor tarafından disiplinli bir şekilde eğitim verilecek. Yılın 12 ayı boyunca eğitim alan bu sporcular profesyonel boy gösterdiği turnuvalarda oynayarak deneyimlerini arttıracaklar. Ayrıca bu sporcuların yılın belirli dönemlerinde değişik bölgelerde idmana katılacağını ifade eden Sav genç oyuncuların gelecek vaat ettiğini belirtti.

Kaymakam Akgül; ” İlçemize ki genç yeteneklerin bu şekilde keşfedilmesi bizler için çok onur verici. Bizler elimizden geldiğince bu tür özel yetenekleri olan gençlerimize destek olmaya çalışıyoruz. İşin böyle profesyoneller tarafından ele alınması ise son derece güzel bir durum. Gerçekten kendine güvenen, inanan ve kendini göstermek isteyen futbolcuların fırsatları değerlendirmesi gerektiğini, genç yetenekleri Türk futboluna kazandırmanın önemli olduğuna son derece inanıyorum. Bildiğiniz gibi ağaç yaşken eğilir. Bu yaşlarda bu işin ciddi şekilde eğitimini alarak profesyonelce yetişen gençlerimizi ilerde çok iyi yerlerde göreceğimize inanıyorum” dedi.

Yüksekova belediye spordan 2 tane genç Fırat Karakoç ve Erkan Akkoç Nazilli belediye’ye Murat Özberk de Sakarya spor’a transfer etti. Van Çatak spor okulunu doğunun sesi olan gizli yetenekleri Türk Futboluna kazandırdığı için Çatak kaymakamı Hacı Asım Akgül teşekkürlerini iletti ve Selçuk halkına ve Turan Sav’a teşekkür etti.

Türk futboluna birçok yıldız kazandıran hem menajerlik hemde antrenörlük yapan Selçuklu Turan Sav Çatak Belediye Okulunun idari menajeri olarak göreve gelmesinden dolayı mutluluğunu dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.