site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Yeni Rektörden Başkan Bakıcı’ya ziyaret

Yeni Rektörden Başkan Bakıcı’ya ziyaret
05.04.2017
A+
A-

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Öğrenim hayatına yeni başlayan Efes Meslek Yüksekokulu’nda incelemeler yapmak için Selçuk’a gelen Kasman’ın yaptığı ziyarette Selçuk Yükseköğrenimi Destekleme Derneği Başkanı Remzi Çelikel ve dernek üyeleri de hazır bulundu. Görüşmede, Rektör Kasman Efes Meslek Yüksekokulu’nu büyümesi yönünde irade kullanacakları müjdesini verdi.

Selçuk’a pozitif ayrımcılık

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman Başkan Bakıcı’nın makamına gerçekleştirilen ziyarette yaptığı açıklamada; “ Göreve başlayalı 7 ay oldu. Efes Meslek Yüksekokulu’na büyük katkılar sunan, kendisi de bir Dokuz Eylül Üniversiteli olan Başkan Bakıcı’yı ziyaret etmek istedik. Şu anda bu okulda kayıtlı 54 öğrenci var. Kısa zamanda hedefimiz bu sayıyı 500’e çıkarmayı hedefliyoruz. Umuyorum ki 10 -15 yıl sonra bu Yüksekokul, Efes Kültür Üniversitesi’ne dönüşecektir. Bu coğrafya öyle bir üniversiteyi hak ediyor”dedi.

Sırada Tarımsal İşletmecilik Bölümü var

Selçuk’un doğal yapısıyla ilgili olarak bir ziraat fakültesi de açılabileceğini dile getiren Kasman; “Öncelikle meslek yüksekokulunda bir tarımsal işletmecilik bölümü açarak bunun alt yapısını hazırlayabiliriz” dedi. Selçuk’u çok sevdiğini ifade eden Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman; “Selçuk için bir pozitif ayrımcılık yapacağız. Sivil toplum örgütleri üyelerinin de meslek yüksekokulunun büyümesi için ciddi iradeleri var. Siz isteyeceksiniz, biz yapacağız” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’ın ziyaretinden, bir Dokuz Eylül Üniversiteli ve Selçuk Belediye Başkanı olarak büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Bakıcı; “Efes Meslek Yüksekokulu’nun öğrenci sayısı Sayın Rektörümüzün de ifade ettiği gibi kısa sürede artacaktır. İlçemiz açısından bu meslek yüksekokulunun kültürel ve iktisadi önemi çok fazladır. Selçuk bir turizm, tarım ve kültür kentidir” dedi.

Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedefler ışığında…

Selçuk’un tarımsal açıdan elverişli bir iklim ve coğrafyaya sahip olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “Selçuk, bir Ziraat Fakültesi açılması açısından elverişli bir coğrafya. Biz Selçuk’un, Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedefler ışığında, 2023 yılında üniversiteler kenti olmasını istiyoruz. Üst yönetimin hedefleri ve Rektörlüğümüzden de aldığımız destekle bu yolda yürüyeceğiz Dokuz Eylül Üniversitesi içerisinden pek çok üniversite çıkarmıştır. Celal Bayar, Muğla ve Adnan Menderes Üniversiteleri bunlardan bir kaçıdır. Neden Selçuk’tan bir Efes Üniversitesi çıkmasın” dedi.

Selçuk Yükseköğrenimi Destekleme Derneği, sivil toplum kuruluşları ve Selçuk halkının, kentin, üniversiteler kenti olması yönünde irade koyduğunu ifade eden Başkan Bakıcı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’a ziyaretin sonunda Artemis Heykeli hediye ederek; ziyaretçilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.