Selçuk Haber

Yeni Hastanenin Yeri Konusu Tartışmaya Açıldı

selcukchp (2)

Selçuk’ta Yapılacak Yeni Hastane Kamu Oyunda Tartışmaya Açıldı.

CHP Selçuk İlçe Başkanlığı Sağlık Bakanlığının talebi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Tarımsal Sanayi alanı içerisine yapılması planlanan hastane binası konusunda kamuoyu tartışması başlattı.

Yapılacak olan uygulama; Kamu yararına, Şehircilik İlkelerine ve Planlama esaslarına aykırıdır diyen CHP İlçe Başkanı Özge Yıldırım; ‘‘Yeni ve gelişime açık bir hastane Selçuk’un acil ihtiyacıdır. Ancak sağlık hizmeti gibi herkesi ilgilendiren önemli ve hata kabul etmez bir konuda ulaşılabilirlik ve geleceğe dönüklük açısından kamu yararı gözetilerek ve ortak akıl ile karar vermek gerekmektedir dedi.

Çözüm önerisi konusunda basına ve CHP Parti üyelerine bilgi veren Özge Yıldırım geçmiş dönemde Sağlık Bakanlığı ve İzmir Valiliği İl Sağlık Müdürlüğünün teknik elemanları tarafından yerinde yapılan denetimler ve incelemeler sonucunda; Şu an itibariyle olması gerektiğini düşündüğümüz, hayvan pazarının karşısında bulunan ve İzmir Büyük Şehir Belediyesi tarafından otogarın yapımı tasarlanan ve 2015 de yapımı bitecek olan otogarın bitişiğinde bulunduğu; İsabey Mah.3583 ada 1 parselde kayıtlı 12.976,44 m2 lik alan Yeni Hastane yeri olarak belirlenmiş ve Selçuk Belediyesinden bu yerin kamulaştırılması istenmiştir.

Bunun üzerine Selçuk Belediyesi hemen meclis kararı alarak bu yerin yeni hastane yeri olarak kullanılması için kamulaştırılma programına almış ve değer tespiti için komisyonlarını kurarak iş ve işlemlere başlamıştır.

Çözüm önerisi olarak yapılması gereken imar planlarında Hastane yeri olarak belirlenen bu yerin kamulaştırılması veya sürenin daha da kısaltılması isteniyorsa, yerin mülkiyet sahipleriyle anlaşmaya varılmak suretiyle Selçuk Belediyesinin mülkiyeti olan Tarımsal sanayi içerisinde ki arsalarla takas yapılmasıdır denildi.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

Exit mobile version