Selçuk Haber

Yavuz Bahadıroğlu’ndan Selçuk’ta Konferans

Yavuz-Bahadıroğlu-Konferans (5)

Tarihçi, Yazar Yavuz Bahadıroğlu Selçuk’ta Halka Açık Konferans Verdi.

İzmir İl Müftülüğü ve Selçuk İlçe Müftülüğünün Fetih Haftası münasebetiyle ortaklaşa düzenlemiş olduğu programda Tarihçi, Yazar Yavuz Bahadıroğlu, “Fetih ve Fatih” başlığı altında bir konferans verdi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği program; saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Balçova Yeşil Cami İmam – Hatibi Ahmet Yüksel’in Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.

İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun açılış konuşması yapmasının ardından konferans veren Bahadıroğlu, konuşmasında İstanbul’un fethi öncesi Fatih Sultan Mehmet’in yaşadıklarını, planlamalarını onu yetiştiren anneyi, babayı, hocalarını ve çevresinde bulunan insanları anlattı. Osmanlı devletinin bir sünnet devleti olduğunu ve kurduğu medeniyetin de bir sünnet medeniyeti olduğunu söyleyen Bahadıroğlu, Osmanlının İstanbul’u fethetmek için bir devlet kurduğunu belirtti.

Sultan Mehmet’in önüne koyduğu hedefin peşinden giderek İstanbul’u fethettiğini kaydeden Bahadıroğlu, ” Yüreğinizi hedefinizin yanına koyduysanız Allah önünüzü açar, Bizler ne zaman taşımızla toprağımızla değil insanlarımızla övünürsek ya da övünülecek insan yetiştirirsek o zaman Osmanlı torunu oluruz” şeklinde konuştu.

Bahadıroğlu, konferansın bitmesinin ardından okurlarına kitaplarını imzaladı.

Exit mobile version