site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Yaratıcı Drama İle Eğitimde Farklılık ve Farkındalık

Yaratıcı Drama İle Eğitimde Farklılık ve Farkındalık
14.02.2014
A+
A-

Yaratıcı Drama İle Eğitimde Farklılık ve Farkındalık (2)

Çağdaş Drama Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen “2. YARATICI DRAMA GÜNLERİ İZMİR” 22-23 Şubat 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Temel amacı, alan uzmanlarının eğitmenliğinde Yaratıcı Dramanın eğitimde bir yöntem olarak kullanılması, diğer dersler ve alanlarla ilişkisinin kurulması ile ilgili farkındalık yaratmak olan “2. Yaratıcı Drama Günleri”ne yaratıcı drama ile tanışmak isteyenler, derslerinde kullanarak fark yaratmak isteyen eğitimciler ya da kendisiyle ilgili farkındalık yaşamak isteyen herkes katılabilecek.

Drama Günleri başlığı altında gerçekleştirilecek olan etkinlikler altışar saatlik atölye çalışmaları olarak yapılacak. Bu çalışmalarda dramanın; Türkçe, Matematik, Müzik, Sosyal Bilgiler/Hayat Bilgisi, Fen Bilimleri, Edebiyat, Okulöncesi, Tarih, Resim/Görsel Sanatlar, Yabancı Dil, PDR Hizmetleri, İlkokul 1. Sınıf, Okul Tiyatro, Müze Eğitimi gibi alanlarla ilişkisinin kurulacak, tüm derslere yönelik planlama ve değerlendirme etkinlikleri işlenecek. Eğitimcilerimizin yaratıcı drama alanı ile tanışmasının planlandığı, aynı zamanda 14 (on dört) farklı atölye yürütülerek iki gün sürecek olan etkinlik İzmir Özel Türk Koleji Bahattin Tatış Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

Temel amacı yaratıcı dramayı eğitim, sosyal yaşam ve tiyatroda bir disiplin ve yöntem olarak geliştirmek ve yaygınlaştırmak olan Çağdaş Drama Derneği 1990 yılında kuruldu. Bu amaçla kuruluşundan bu güne 23 (yirmi üç) Uluslararası seminer ve kongre düzenlendi, yurt içinden, yurt dışından alan uzmanları liderliğinde sayısız konulu atölyeler gerçekleştirildi. Çağdaş Drama Derneği akademik düzeyde bilimsel araştırma ve projeler yürütmekle birlikte MEB onaylı yaratıcı drama eğitmenliği/liderliği kursları düzenleyerek alana yeni eğitimciler yetiştiriyor.

İletişim için: Çağdaş Drama Derneği İzmir Şubesi
0 232 421 14 23 – 0 506 424 81 64
[email protected]
Ayşenur Dağyaran
Çağdaş Drama Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı
0 532 612 32 84

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.