site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

WhatsApp’a yeni özellik

Facebook, işletmeler için WhatsApp ve Instagram’a gelecek yeni özelliklerini duyurdu. Buna göre WhatsApp’a ‘Alışveriş’, Instagram’a ise ‘Görsel Arama’ özelliği geliyor.

WhatsApp’a yeni özellik
27.06.2021
A+
A-

Sosyal ağ Facebook bünyesindeki anlık iletişim platformu WhatsApp’a “Alışveriş” özelliği geliyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in yaptığı duyuruya, hem WhatsApp’e hem de Facebook Marketplace’e Alışveriş sekmesi eklenecek.

İşletmelere, mağaza reklam çözümleri ile kişiselleştirme olanakları sunacak olan sosyal ağ, “Alışveriş Reklamları” ile kullanıcılara, alışveriş davranışlarına yönelik reklamlar göstermeye başlayacak. Facebook, ayrıca Instagram görsel arama ve artırılmış gerçekliğe dayalı AR Dinamik Reklamlar gibi yeni teknolojileri de devreye alacak.

Facebook uygulamaları üzerinden alışveriş yapmanın yeni yollarını duyuran sosyal ağdan yapılan açıklamada, yenilikler ile ilgili şu bilgiler verildi:

“Bugün, platformumuzda aylık 300 milyondan fazla ‘Mağaza’ ziyaretçimiz ve 1.2 milyondan fazla aylık aktif ‘Mağaza’mız var. Artık insanların Mağazalar’ı keşfetmesini ve satın almasını daha da kolaylaştırıyoruz. Yakında, belirli ülkelerdeki işletmelere Mağazalarını WhatsApp’ta sergileme seçeneği sunacağız. ABD’de, ‘Alışveriş’ ürünlerini Marketplace’e getirerek her ay dünya çapında 1 milyardan fazla kişiye ulaşmalarına yardımcı olacağız. Önümüzdeki birkaç ay içinde, Instagram’da Mağazalar’daki ürünlere yönelik puanları ve incelemeleri genişleteceğiz.”

Facebook’un yanısıra Instagram ve WhatsApp’ta yer alan işletmelere insanların alışveriş tercihlerine göre reklam deneyimleri sunan kişiselleştirilmiş mağaza reklamı çözümlerini sunacaklarını belirten sosya ağdan yapılan açıklamada, “Haber Kaynağınız (News Feed) kadar kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sunmak istiyoruz” denildi.

Facebook’un online alışveriş şeklini değiştirmek için artırılmış gerçeklik ve yapay zeka gibi teknolojilere yatırım yaptığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Instagram’da bu yıl yapay zeka destekli yeni bir görsel aramayı test etmeye başlayacağız. Görsel arama, insanların beğendikleri bir elbisenin resmine dokunarak çiçek desenli elbiseler gibi benzer ürünleri bulmalarına yardımcı olacak. Yakın gelecekte, insanların görsel bir arama başlatmak için kameralarından fotoğraf çekmelerini mümkün kılacağız.”

24 SAATGÜNÜN ÖZETİ

24 saat

24 saat günün önemli haberleri ve gelişmeleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.