Selçuk Haber

Vefa Ülgür’den Diyarbakır Gezisi Yorumu

izmir-heyeti-diyarbakirda

Başkan Kocaoğlu önderliğinde Diyarbakır’a giden 190 kişilik heyette yer alan isimler geziyi değerlendirdi. Başkan Kocaoğlu önderliğindeki İzmir heyeti Diyarbakır’a ‘sürece destek’ çıkarması yaptı… 24 saatlik tarihi gezide unutulmayacak anlar yaşandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun partisinin ‘çözüm süreci’ne şeklen karşı durduğu ortamda kentin kanaat önderleriyle ‘barışa katkı’ koyacağız adıyla Diyarbakır’a yaptığı gezinin yankıları sürüyor.

Diyarbakır heyetinde bulunan Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür gezi ile ilgili yapmış olduğu açıklamada “Türkiye’de Özgürlükler Sorunu Var” dedi.

“Ziyaret olumlu geçti. Sıcak karşılandı ekibimiz. Türkiye’nin üçüncü bir yola ihtiyacı var. Barışı isteyenler ve istemeyenler diye ülke bölünmeye çalışılıyor. Oysaki onun altı boş, onun altının doldurulması gerekiyor. Türkiye’de mesele sadece Güneydoğu ve Kürt sorunu değil. Türkiye’de çok ciddi özgürlükler sorunu, hukuk sorunu var. Dileğim barış naraları atanların, bu bölge halkının umutlarını boşa çıkarmamalarıdır. Boşa çıkarırlarsa gerçekten çok büyük hayal kırıklığı yaşanır.”

Exit mobile version