Selçuk Haber

Ve Başkan Ülgür Konuştu: Memuru Darp Etti Mi

vergi dairesi (3)Selçuk’ta soğuk hava depolarında vergi memurlarının denetimi sırasında yaşanan tatsız olay ve Belediye Başkanı Ülgür’ün denetmenlerden birini darp ettiği iddiası gündemdeki yerini koruyor. Başkan Ülgür çarpıcı açıklamalarda bulundu, iddiaları yalanlarken yetkililere 5 kritik soru sordu.

Selçuk Belediyesi eski hal binaları soğuk hava depolarındaki ticari işletmelerini denetime giden Selçuk Vergi Dairesi’nde görevli 2 vergi denetmeninden birini darp ettiği iddia edilen Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, kent gündeminde bomba etkisi yaratan olay hakkında ilk kez konuştu.

Konuyla ilgili olarak basında yer alan haberlerin tamamen asılsız olduğunu açıklayan Başkan Ülgür, ilgili kurum yöneticileri tarafından yeterinde araştırma yapılmadan kendisi aleyhinde açıklamalar yapılmasını da eleştirdi.

BENDEN BİLGİ BİLE İSTENMEDİ!
Başkan Ülgür, “İzmir gibi Türkiye’nin büyük illerinden birinin Vergi Dairesi Müdürü ve Defterdar yardımcısı noktasında görev yapan arkadaşımızın 700 – 800 yıllık geleneği olan Vergi Dairesi kurumunun yöneticisi sorumluluğunda davranmadan basına açıklama yapması bizi üzmüştür. Bu sebeple Selçuk Vergi Dairesi Müdürünün beni ziyaret edip bilgi alması
gerekirken dün olay cereyan ettiği andan beri kendisine ulaşamıyorum. Dün bu konuda Sayın Kaymakamımıza bilgi verdim. Bu gün de meclis üyelerimle kurumu ziyaret ederek Vergi Dairesi Müdürümüz ile görüşmek istedik. Ancak müdür yardımcısı ile görüşebildik. Bu konu benimle bir denetim memuru arasında yaşanan şahsi bir olaymış gibi lanse ediliyor. Kamuoyuna iki kurum arasında yaşanmış bir sorun olarak yansımış olmasına rağmen Vergi Dairesi Müdürlüğümüz tarafından benden hiçbir şekilde bilgi istenmedi” diye konuştu.Kendisinin 33 yıllık vergi mükellefi ve 3 dönemlik belediye Başkanlığı, 5 yıllık il genel meclisi üyeliği ile yaklaşık 20 yıllık bir kamu görevlisi geçmişi olduğunun altını çizen Başkan

5 SORU!
Ülgür, “Ben öncelikle bu kurumun yetkililerini kamuoyuna doğru bilgi vermek adına basına açıklama yaparken ciddiyete davet ediyorum” dedi.

Ülgür açıklamasında tepkisini dile getirme adına yetkililere 5 soru sordu:
1-Oraya gelen vergi denetmenin belediyenin iş ve işlemlerini denetleme yetkisi var mıdır? Kendi görev tanımın dışındaki konulara girmiş midir girmemiş midir? Bu konuda bir araştırmaları var mıdır?
2-Kimlik bildirim kanunu çerçevesinde orda çalışanların kimliklerini alıkoyma yetkisi var mıdır?
3-İhbarcı kimdir? İhbar yazılı mıdır? Ve neden denetim öğle saatlerinde gerçekleştirilmiştir? İhbarın gereği usullere uygun yapılmış mıdır?
4-Alanda istenen bütün evraklar sağlandığı halde, polisin varlığına rağmen ilgili memur neden tutanağına alanda yeterli denetim yapma olanağının olmadığı notunu düşmüştür?
5-Bu inceleme ve bu ihbar AKP’li bir meclis üyesi tarafından mı yapılmıştır? Bizi daha çok üzen ve düşündürense bu meclis üyesinin muhasebe mesleğini icra eden bir meclis üyesi olmasıdır.

Ülgür sorulara yanıt alamaması durumunda bir süre sonra Selçuk esnafı, Selçuk ticaret erbabı vergi dairesi müdürlüğü elemanlarının ve yöneticilerinin talimatları AKP’li üyeler ve yöneticilerden aldığı izleniminin doğacağını ifade etti.

“Aksi takdirde biz Selçuk Vergi Dairesini AKP’nin tahsilat bürosu olarak görürüz” diyen Selçuk Belediye Başkanı, “Bu da en doğal hakkımızdır. Devletin kurumları makamları ve mevkileri ne olursa olsun tüm vatandaşlarına eşit davranmalıdır. Biz Selçuk Belediyesi kurumu ve şahsım olarak hiçbir denetimden kaçmıyoruz. Ama burada hangi usullerle bu işin yapılacağı, kimlerin nasıl davranacağı kanunlarla belirtilmiştir. Herkesi mevzuat çerçevesinde hareket etmeye çağırıyoruz” dedi.

DARP İDDİALARI ASILSIZ!
Darp iddialarının, eksik bulamayınca usulsüz hareket ederek kendini aklamak için oradaki insanların kimliklerine el koymak isteyen memura, vatandaşların karşı koyması ile işin dozunun artması ve ortalık gerilmesi sonucu ortaya çıktığını ifade eden Başkan Ülgür, “Sonra olay bize intikal etmiştir. Ben belediye başkanıyım. Belediyenin bir kurumunda bu işlerin yapılması beni ilgilendirir. Bu herhangi bir işyerinde değil belediyenin işletmesinde olmuş bir olaydır. Benim orada bu işe müdahale etmemden daha doğru bir şey olamaz. Ama darp iddialı tamamen asılsızdır. Her şey mevzuat çerçevesinde yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Bu olayın örtülmesine izin vermeyeceklerini, sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyleyen Başkan Ülgür, “Çünkü bu işin yok sayılması ileride daha kötü sonuçlar doğuracaktır. Yani vergi dairesi ve Selçuk Belediyesinin bu işin üzerine giderek sonuç alması gerekiyor. Yoksa kurumlar bir birini karalayarak, bir şey olmamış gibi davranarak bu sorun üstü örtülemez. Tüm kurumların görevini yapmasını istiyoruz. Kimseden iltimas istemiyoruz” dedi.

Son iki üç ay içinde başka esnafların da bu tür sıkıntılar yaşadığını bildiklerini söyleyen Başkan Ülgür “Esnafımız sahipsiz değildir. Biz bu konuda esnafımızın sesi oluruz. Hiçbir esnafımız bu konuda yalnız değildir. Esnafımızla birlikte bu sorunun üstesinden geliriz” şeklinde konuştu.

Exit mobile version