Selçuk Haber

Uyuyan Güzel Uyanıyor

ayasuluk2

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Ayasuluk Kalesi’nin çevresindeki yeni düzenlemeleri yerinde inceledi.

Selçuk’un önemli tarihi varlığı olan Ayasuluk Kalesi’ni turizme kazandırmak amacıyla restorasyon çalışmalarını sürdüren Selçuk Belediyesi “Ayasuluk Kalesi ve Çevre Düzenleme Projesi” kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan “Ayasuluk Kalesi ve Çevre Düzenleme Projesi”nin ilk ayağı için çalışmalarını sürdüren Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Kale’nin çevre peyzaj çalışmalarına aralık vermeden devam ediyor.

Eskiden Girne Köftecisi olarak bilinen binayı cafeye çevirecek olan belediye bina için tadilatlarına devam ediyor. Ana binadaki mutfak ve tuvaletlerin yapımını ve binanın çevre düzenlemesi ile ilgili olarak tüm yer döşeme işlemlerini tamamlayan ekipler, binanın güney kısmında yer alacak olan kardeş şehir meydanı için ise çalışmalarına devam ediyor.  40 metrekare boyutunda Selçuk’un bütün dönemlerine ait sembolleri ve kardeş şehirlerin isimlerini taşıyacak olan sanatsal seramik rölyefin yer alacağı kardeş şehir meydanı için ise ekipler rölyefin yapılacağı duvarı tamamlandı.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “St. John kilisesinin alt kısmında bitkilendirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlandı. Ayasuluk Kafe’nin çevresini düzenlemeye ise haftaya başlayacağız. Çalışmalar 2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından tek tek belirlendi. Bir taşın ya da ağacın yerinin değişmesi ya da kesilmesi kurul tarafından belirlendi. Kurul izni olmayan hiçbir işlem yapılmadı. Bu proje sayesinde Selçuk Kalesi yeniden doğacak ve yıllardır uyuyan güzellik uyandırılacak” dedi.

[poll id=”3″]

Exit mobile version