site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

UNESCO Kenti sanat turizm ile de öne çıkacak

UNESCO Kenti sanat turizm ile de öne çıkacak
26.01.2017
A+
A-

Selçuk Belediyesi sanat turizminin merkezi olma yolunda önemli bir adım atıyor. Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü ile Selçuk Belediyesi arasında imzalanacak protokolle Efes Antik Tiyatro, gelecek Eylül ayından itibaren Efes Ulusal Opera ve Bale Günleri’ne ev sahipliği yapacak. Selçuk’un sanat turizminde bir merkez olması yolunda önemli bir milat olan 1. Efes Ulusal Opera ve Bale Günleri 2017 yılının Eylül ayında Efes Antik Tiyatro’da düzenlenecek.

Birbirinden önemli sanatsal etkinliklerin gerçekleştiği, dünyaca ünlü isimleri, orkestraları ağırlayan, UNESCO ile taçlandırılan Efes Antik Kenti Selçuk’ta sanat turizminin de adresi olacak. Selçuk’un sanat turizminin de merkezi olması kapsamında ilk adımı atmak üzere Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Arzu Sugüneş, Devlet Opera ve Balesi İzmir İl Koordinatörü Mehmet Çelik, Turizmci Neşe Gürçay Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti.

“Selçuk’u hak ettiği noktaya taşıyacağız”

Selçuk’un farklı turizm türleri için elverişli bir kent olduğunu ifade edene Başkan Bakıcı; “Elimizde Efes Antik Tiyatrosu gibi önemli bir değer bulunuyor. Antik kentin içerisinde önemli bir yapı olan bu yeri Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü ile imzalayacağımız protokolle sanat turizminin merkezi haline getireceğiz. Bu karar doğrultusunda Devlet Opera ve Balesi’nin günlerini Selçuk’ta önce ulusal daha sonra uluslararası bir festivale dönüştürmeyi hedefliyoruz.  Bu sene için 10 günlük olan festivali, önümüzdeki yıllarda daha da uzun sürelere yaymayı hedefliyoruz. Bu tür festivallerle Selçuk,  sanat turizminin merkezi olacaktır.  İnanç turizmi,  kültür turizmi, doğa ve sağlık turizmi gibi şu anda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğümüz ile sanat turizmi üzerine güçlü bir şekilde çalışmalar başlatma kararı aldık.  Bu kapsamda bir protokol imzalayacağız. Bu protokol ile Selçuk sahip olduğu antik tiyatro ile hak ettiği noktalara taşıyacağız. Efes Antik Tiyatro gibi bir alanda böyle bir festivale ev sahipliği yapacağız” dedi.

Bir konser, bir opera, bir bale

Selçuk Belediyesi ile imzalanacak protokolle 1. Efes Ulusal Opera ve Bale Günleri’ni düzenleyeceklerini belirten Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Arzu Sugüneş; “Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü olarak; bugüne kadar sürdürmüş olduğumuz festivallere bir yenisini ekleyecek olmaktan gerçekten çok mutluyuz. Dilerim iki kurum arasında imzalanacak bu protokol uzun yıllar sürerek, festival uluslararası bir boyuta dönüşür. Bunun için de gerekli çalışmaları yapacağız. Eylül ayı içerisinde düzenlenecek ve 10 gün sürecek.  Festival kapsamında bir bale, bir opera, bir konser düzenleyeceğiz” dedi.  

YORUMLAR
  1. partili dedi ki:

    Başkanlar değişiyor ama her devre oyanlar değişmiyor işte bu…