Selçuk Haber

Ülgür: Selçuk’un Çıkarları Hepsinden Önemli

ulgur-stk-toplantı (1)

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, sivil toplum temsilcileriyle geçmişi ve geleceği konuştu.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür sivil toplum örgütleri ve meslek odaları temsilcileri ile Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda bir araya geldi. Köy ve mahalle muhtarları, meclis üyeleri ve CHP ilçe örgütünün de geniş katılım gösterdiği toplantıda Selçuk Belediyesi’nin yürütmekte olduğu çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Ülgür, “Önümüzde bir yerel seçim var. Selçuk Belediyesi’nin ajandasında hangi işler olduğunu herkes bilmeli” dedi.

Kimi aday adaylarının “kenti birlikte yöneteceğiz” vaadinde bulunduğuna dikkat çeken Başkan Ülgür,“Selçuk’ta yapılacak işlerle ilgili toplumun görüşlerini almak için farklı zamanlarda bu gün burada yaptığımız gibi onlarca toplantı düzenledik. Örneğin 2009 Nisan seçimleri ile 3. kez göreve gelmemin ardından hemen Haziran ayında Çamlık Aziziye Restoran’da yaptığımız toplantının kayıtlarına bakıyorum. O gün orada konuşup karar bağladığımız konularda çalışmışız 5 yıldır. Selçuk’un 1980’li yıllardan beri var olan tarım, turizm, eğitim ve hizmet sektörü alanlarında gelişmehedefi ile ilgili yapmamız gerekenleri konuşmuşuz o toplantıda da. Örneğin turizmi geliştireceğiz demişiz, Efes’i UNESCO’ya sokmak için çalışmışız. UNESCO adaylık dosyamızı şimdi Paris’te. Kalenin restorasyonuna kaynak aktarmışız, aydınlatmasını üstlenmişiz. Şimdi de Selçuk-Ayasuluk Kalesi Rölöve, Restitüsyon, Restorasyon, Çevre Düzenleme ve Aydınlatma Projesi’ni yürütüyoruz. Pamucak turizm merkezi planlama alanı demişiz. Geçen hafta Pamucak’taki tapulama işlerini tamamladık. Beş yıl sürdü bu iş. Pamucak’ta 120 bin metrekare yeşil alan ve çevre düzenleme alanı kazandık. Hani bazı aday adayları diyorlar ya Selçuk’u Mars’a taşıyacağız, Küçük Menderes’in suyunu şişeleyeceğiz diye ondan önce yapılması gereken şeyler var. Birincisi Pamucak’ta yarım bırakılan Antik Kanal Çevre Düzenleme Projesi devam edecek mesela. Yine Pamucak’ta kafeteryalar, ekolojik pazar gibi yeni sosyal donatı alanları ve tesisler oluşturacağız. Pamucak’ın kanalizasyon sorununu çözeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Küçük Menderes’i temizleme kararlılığı içinde. Bu sayede Küçük Menderes pırıl pırıl akacak. Barutçu gölü bu sayede hayata dönecek, Pamucak’taki deniz canlılığı sayısı 10 katına çıkacak. Yine turizmi canlandırmak ve sağlıklı şehirleşmek için su kemerlerini restore etmişiz, İstasyon Meydanı’nı düzenlemişiz, Kent Belleğini hayata geçirmişiz. Üniversiteleşme gibi bir hedef koymuşuz. İlk üniversitemiz THK Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nu bina vererek Selçuk’a kazandırmışız. THK’ya neredeyse 500 bin TL kaynak aktararak ek derslikler yapmışız. 2014 -2015’te bünyesine bir de fakülte katmayı planlayan THK Üniversitesi için bir de kampus binası yapmak var iş takvimimizde.  Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Selçuk’a açacağı meslek yüksek okulu için eğitim tesisi yapıyoruz bir yandan. Bu Selçuk’un gençliğin enerjisi, üniversitenin entelektüel yapısı ile buluşması demek. Tarımı geliştireceğiz demişiz. Tarımsal Sanayi Alanı’nı hayata geçirmişiz. Arazi yolları yapmışız. Yani belediye olarak ortak alınan kararları hayata geçirmek için çalışmışız” diye konuştu.

“Projelere sahip çıkılmalı”

“Yarışalım ama meseleden uzaklaşmayalım” diyen Başkan Ülgür “Siyasi görüşümüz ne olursa olsun yerelin çıkarlarını korumakla görevliyiz. Seçimle yönetim kadroları değişebilir. Yeni yöneticiler de bu projelere sahip çıkmalı, arkasında durmalı. Bu projeler benim değil yıllar içinde ortak kararlarımızla alınmış Selçuk’un projeleri. Biz Kale, Pamucak, Efes, Tarımsal Sanayi Alanı, üniversite projelerinin arkasında durursak, köylerimizin altyapı problemlerini çözüp arazi yollarını yapmaya devam edersek Selçuk’un sırtı yere gelmez” dedi.

“Neden yıktınız?”

Eski Ulaştırma Bakanı AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı Binali Yıldırım’ın Efes ziyareti esnasında Antik Liman Projesi ile ilgili bilgi verildiğini söyleyen Başkan Ülgür “Kim verdi bu bilgiyi? Bilgi verenler ne biliyor? Bu bilgi kimden alınır? Belediye başkanından alınır. Yıllardır bu konu ile ilgili biz çalışıyoruz. Bütün planlar burada. Biz hazırlamışız. Kimse bize sormuyor. Alıyorlar, satıyorlar, Efes’e onu yapacağız, bunu yapacağız diyorlar. Kimse sormuyor. Sayın Yıldırım Pamucak’a balıkçılar kayığını bağlasın diye 4 tahta parçası çaktık. Niye söktünüz, attınız? 2 yıl geçti yerine bir çivi bile çakmadınız. Kanal 35 bir yana 11 yıldır Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanı. Pamucak sahilinde bir çamaşır teknesi kadar bir tekne bağlayacak bir mendirek bile olmadığı kimsenin aklına gelmiyor mu?” diye konuştu. Basında İZBAN Çamlığa uğrayacak demeçlerinin de yer aldığını söyleyen Başkan Ülgür “kimse kurnazlık yapmasın. Denizli – İzmir hızlı tren hattının ihalesi yapıldı. Bırak İZBAN’ın Çamlık’a uğramasını, Çamlık güzergâh dışı bırakılıyor” diye konuştu.

“Vicdanen rahatım”

Önemli olanın siyasi görüşler değil yerelin çıkarları, mahalli müşterekler olduğunu söyleyen Başkan Ülgür “Bana zamanında (Efes’teki dükkânları yıkacaksın yoksa Selçuk’u başına yıkarım) dedi birileri. Ben de siz devletsiniz isterseniz yarın sabah yıkarsınız ama bana yıktıramazsınız, ben Efes’teki dükkânları yıkmam dedim. Yıkmadım da. Bana bunları söyleyen şimdi pişman. Keşke orda siyaset yapmasaydım diyor. Keşkelerle olmuyor. Nerde siyaset yaptığın önemli değil, dik durman önemli. Benim vicdanım rahat. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun birinci görevimiz mahalli müşterek ihtiyaçlarımız konusunda dayanışma içinde olmaktır” dedi
“Ben çok rahatım vicdanen. Kimsenin yoksulluğundan ben sorumlu değilim” diyen Başkan Ülgür “İnsanlar bizim yetkimizde ve sorumluluğumuzda olmayan konuların hesabını bize soruyor. Efes’in kaymağını birkaç şirket yiyor. Biz zabıtasından müdürüne kadar tüm belediye personeli namusumuzla, gece gündüz çalıştık çalıştık. Bu memlekette yoksulluk varsa hesabın ben değil hükümet verecek. Benim görev tanımım belli. Ki haddimizi aşıp görevimiz olmayan konuları da iş edinmiş turizmi, eğitimi, tarımı geliştirecek işlere soyunmuşuz ve başarmışız. Beşeriz şaşarız. Ama bu kente karşı hiç suçum yok. Ben geldiğimde 3 park vardı şimdi 23 park var Selçuk’ta. Yeşil alan 1,7 metre kareydi şimdi 8,4 metrekare Avrupa’da 7.2 metre kare. Yani Avrupa birliği normlarının önündeyiz. Dolar 2 bin 500 lirayı aşmışsa bu benim suçum değil” dedi.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

Exit mobile version