Selçuk Haber

Ülgür: Mülklerinizi Ucuza Satmayın

vefaulgur-selcuk

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür vatandaşları uyardı:

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, kale çevresindeki ev ve arsaları ucuza kapatmaya çalışanlar konusunda vatandaşları uyardı. Başkan Ülgür “Eğer aceleci olmazsanız bu gün 1 lira olan mülkünüzü yarın fazlasına satarsınız” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür belediye işçileri ile bir araya geldi. Ahmet Taner Kışlalı Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Başkan Ülgür çalışanlara belediye tarafından yürütülmekte olan Selçuk – Ayasuluk Kalesi Röleve, Restitüsyon, Restorasyon, Çevre Düzenleme ve Aydınlatma işleri ile ilgili bilgi verdi. 

Selçuk Belediyesi’nin yıllardır sürdürdüğü bu projenin başarılı ve görünür olmasıyla bazı siyasi rakiplerin bu projeyi sahiplenmeye ya da sabote etmeye çalıştığın söyleyen Başkan Ülgür  “Siyasi rakiplerimizin bir bölümü bu çok önemli projeyi sahiplenmeye çalışmanın yanı sıra projeyle ilgili asılsız iddialar da yaymaya çalışıyorlar. Örneğin İsabey Mahallesi’ne gidip oradaki vatandaşlarımıza evlerinin belediye tarafından istimlak edileceğini söylüyorlar. Böyle bir şey yok. Aksine biz bu projenin yanı sıra İsabey Mahallesi’ndeki tüm evlerimizin cephelerinin, çatılarını, kiremitlerini, pencerelerini, korkuluklarını, yollarını belediye olarak yenileyeceğiz. Bu çalışmanın aynısını Şirince’de de yapacağız.  Gelecekte İsabey Mahallemiz kafelerin, yeme içme mekânlarının olduğu, turistik eşyaların yapıldığı, camcıların, ressamların, seramik sanatçılarının olduğu, süpürgecilerin, kalaycıların, boncukçuların, keçecilerin, urgancıların olduğu bir ticaret merkezine dönüştürebilir miyiz diye bir düşüncemiz var. Bu projenin arkasında Tarihi Kentler Birliği var” dedi. Bu çalışmanın gelişmesiyle 2014 yılı sonbaharına doğru kale çevresindeki ev ve arsaların daha da değerleneceğini söyleyen Başkan Ülgür “ Buradan İsabey Mahallesi’ndeki vatandaşlarımız uyarmak istiyorum. Yürüttüğümüz bu proje sayesinde evlerinizin ve arsalarınınız değeri artacak. Dışarıdan gelip Selçuk’a yerleşmek isteyenler olsun, mütahitler olsun evlerinize, arsalarınıza talip olacak. Eğer mülklerinizi satmak için aceleci olmazsanız bu gün 1 lira olan mülkünüzün değeri yarın 2 lira olur. Biz belediyemiz tarafından yaratılan bu değerin başkalarının değil vatandaşımızın cebine girmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu çok önemli bir turizm projesi diyen Başkan Ülgür, “Bu proje Selçuk’u zenginleştirecek önemli bir yatırım.  Bir yandan tarihe olan borcumuzu ödemeye, tarihi ve kültürel varlıklarımızı gelecek nesillere aktarmaya, diğer yandan da ekonomik değer yaratmaya çalışıyoruz. Bu proje Selçuk’a değer katacak. Bir sürü insana yeni iş kapısı açacak. Özellikle de o mahallede yaşayan insanlar için artı ekonomik değer oluşacak. Aşını, ekmeğini arttıracak. Şirince’de yaşayan köylüler nasıl evlerinin önünde oturup dantelini, sabununu, şarabını, reçelini satıyorsa İsabey Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımız da aynı şekilde rahatça ticaretini yapacak” diye konuştu.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

Exit mobile version