Selçuk Haber

Ülgür: Hava Kirliliğinin Sebebi Kalitesiz Kömür

huseyin-vefa-ulgurKış aylarının gelmesi ile birlikte “Selçuk’a neden doğal gaz gelmiyor?” soruları yeniden kamuoyu gündeminde yer almaya başladı.

Buna ilişkin bir açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür bu konunun belediye ya da bir başka kamu kurumu ile ilişkili olmadığını, özel bir şirket olan İzmir Doğal Gaz Anonim Şirketinin yatırım yaparken gözettiği kar – zarar dengesi ile ilişkili olduğunu vurguladı.

Buna rağmen vatandaşın beklentisine tercüman olmak ve Selçuk’a doğalgaz gelmesi için süreci hızlandırmak adına İzmir Doğal Gaz Anonim Şirketi ile görüşmeler yapıldığını belirten Başkan Ülgür  “Selçuk da İzmir’in doğalgaz lisans alanı içinde. Belediye olarak yıllardır konunun takipçisiyiz. Selçuk’ta doğal gaz alt yapı projelendirme çalışmaları konusunda İzmir Doğal Gaz Anonim Şirketi ile işbirliğimiz sürüyor. Ancak şu ana kadarki tablo, İzmir Doğal Gaz Anonim Şirketi’nin Selçuk’ta 2015’ten önce doğalgaz çalışmasına başlamayacağını gösteriyor” dedi.

“Biz de tüm Selçuklular gibi Selçuk’a bir an önce doğal gaz gelmesini istiyoruz ve görüşmeler yapıyoruz” diyen Başkan Ülgür  “Bornova gibi, Karşıyaka gibi, Çiğli gibi, Narlıdere gibi, Buca gibi çok önemli ve çok sayıda konutun bulunduğu alanlarda bile doğalgaz çalışmaları tamamlanmış değil. Sonuç olarak bu özel bir firma, Alt yapı çalışmalarının önceliğini daha çok gelir olarak yatırımı amorti edecek yerlere yöneltiyor. Torbalı ve Tire ise sanayi tesislerinin çok ciddi bir şekilde doğalgaz kullanması nedeniyle öncelik aldı” dedi.

Selçuk’ta şu an hissedilen hava kirliliğinin İzmir’de doğal gaz olan bölgelerde de olduğunu belirten Başkan Ülgür, bunun en önemli sebebinin kalitesiz kömür kullanımı olduğuna dikkat çekti. Başkan Ülgür “Doğalgaz kullanım maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle kömür kullanımı sürüyor. Ancak gerek sosyal yardımlaşmanın dağıttığı gerekse piyasada satılan kömürlerin standardının düşük olması ve gerekli denetimlerin yapılmaması nedeniyle hava kirliliğisürüyor. En büyük problem bu. Selçuk’a doğalgaz gelse bile vatandaşlarımızın önemli bir kısmının ekonomik gerekçelerle kömür kullanmaya devam edeceği düşünülürse kalitesiz kömür dağıtımı ve satışı engellenmediği sürece korkarım ki hava kirliliği sorun olmaya devam edecek” diye konuştu.

Selçuk Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nün Selçuk’ta doğalgaz çalışmalarının yapılıp yapılmayacağı veya hangi aşamada olduğu konusundaki bilgi talebine, İzmir Doğal Gaz Anonim Şirketi’nden 2012 Şubat ayında Selçuk’un da lisans alanlarına dâhil olduğu yapım projeleri tamamlandıktan sonra bölgede doğalgaz çalışmasına başlanacağı cevabı gelmişti.

Exit mobile version