site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Uğur Şahin açıkladı: Zonaya karşı yeni aşı geliyor

ABD’li ilaç şirketi Pfizer ile Alman byoteknoloji firması BioNTech’in Kovid-19’a karşı geliştirdiği m-RNA temelli aşının ardından yeni bir aşının haberi verildi.

Uğur Şahin açıkladı: Zonaya karşı yeni aşı geliyor
07.01.2022
A+
A-

BioNTech’in internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, virüslerle bulaşan enfeksiyon hastalıklarından zonaya karşı üretilmesi planlanan aşı için araştırma, geliştirme ve ticaretine ilişkin anlaşma yapıldığı duyuruldu. İşte zona hastalığı ve yeni zona aşısı ile ilgili detaylar;

Zona aşısının detayları
Zona aşısını m-RNA teknolojisiyle geliştirmek üzere her iki firmadan bilim insanlarının, Kovid-19 aşısının geliştirilmesinde kullanılan platformlardan faydalanarak çalışmalara başlayacağı kaydedildi.

Anlaşma uyarınca Pfizer’ın BioNTech’e 225 milyon ABD doları ön ödeme yapacağı, BioNTech’in de tescilli antijen teknolojisi için Pfizer’a 25 milyon dolar ödeyeceği bildirildi.

Pfizer-BioNTech’in zona aşısının ilk klinik deneylerine 2022’nin ikinci yarısında başlanmasının planlandığı vurgulandı.

Uğur Şahin: Zonaya karşı yeni bir m-rna temelli aşı
Yazılı açıklamada BioNTech’in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin’in, “Söz konusu anlaşma, her iki firmanın uzmanlık ve kaynakları kullanılarak zonaya karşı yeni bir m-RNA temelli aşı geliştirmeyi amaçlamaktadır.” demeçlerine yer verildi.

“Başka bir sağlık tehdidiyle mücadele etmeyi amaçlıyoruz”
Pfizer Küresel Araştırma, Geliştirme ve Tıp Bölümü Başkanı Mikael Dolsten ise konuya ilişkin, “Pfizer ve BioNTech, yüzyılın en yıkıcı salgınına karşı dünyanın ilk m-RNA aşısını geliştirdi. Bu anlaşmayla birlikte bilimsel keşiflerimize devam edip m-RNA teknolojisini ilerleterek başka bir sağlık tehdidiyle mücadele etmeyi amaçlıyoruz.” ifadesini kullandı.

İlk defa Pfizer ve BioNTech’in 2020’de Kovid-19’a karşı geliştirdiği m-RNA temelli aşı, bağışıklık tepkisini tetiklemek için genetik bir materyal olan “haberci RNA” molekülü kullanarak virüsle mücadele ediyor.

Zona hastalığı nedir?
Suçiçeğine de neden olan Varicella zoster virüsünden kaynaklanan zona hastalığı, bulaşıcı bir sinir enfeksiyonu olarak biliniyor.

Vücudun her yerinde çıkabilen zona, birçok vakada vücudun sol veya sağ tarafını saran tekli bir kabarcık şeridi olarak görünüyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.