site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

TÜSAD aşısız, belgesiz Türkiye’ye gelen turistin yarattığı riske dikkat çekti

TÜSAD aşısız, belgesiz Türkiye’ye gelen turistin yarattığı riske dikkat çekti
22.05.2021
A+
A-

Solunum Derneği TÜSAD, kademeli normalleşme kararlarını değerlendirdi ve sonrasında yapılması gerekenlere dikkat çekti. TÜSAD, yaklaşan turizm sezonunda kontrolsüz turist girişinin büyük risk oluşturduğunu belirterek, yalnızca turizm çalışanlarının değil, risk altındaki tüm vatandaşların hızla aşılanması gerektiği uyarısını yaptı.

Türkiye 18 günlük tam kapanmanın ardından, 1 Haziran’a kadar sürecek kademeli normalleşme sürecinin içinde. Bu dönem için alınan tedbirleri değerlendiren Türkiye Solunun Araştırmaları Derneği (TÜSAD), Türkiye’de kademeli normalleşme sürecinin yaklaşan turizm sezonuna göre planlandığına ve bu konudaki tüm düzenlemelerin titizlikle ele alınması gerektiğine dikkat çekti. TÜSAD, aşının hızla tüm vatandaşlara ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

TURİSTTEN BELGE İSTENMEMESİ RİSK FAKTÖRÜ
TÜSAD Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Onur Turan tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’ye sorgusuz sualsiz turist kabulünün büyük risk olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Turizm çalışanlarının Mayıs sonuna kadar aşılanması planlanıyor. Ancak risk sadece çalışanlarla sınırlı değil. Türkiye’ye gelecek turistlerden aşı olduklarına dair belge istenmemesi ve ülkeye girişte belirli ülkeler dışında PCR negatifliği aranmayacak olması bizi endişelendiriyor. Bizim açımızdan cevap bekleyen iki soru var. Aşı olup olmadığı veya hastalık taşıyıp taşımadığı bilinmeyen turistlerle otelde veya turistik beldelerde iletişim kuran vatandaşlarımıza ne olacak? Türkiye’ye gelmeyi düşünen turistler, yine aşı veya hastalık durumu bilinmeyen diğer turistlerle aynı otelde kalmak veya havuz, restoran gibi ortak kullanım alanlarını paylaşmak isteyecek mi? Bu konular muhakkak aydınlatılmalı ve gerekli düzenlemeler hızlıca yapılmalı.”

RİSKLİ VATANDAŞLARIN AŞILAMASI HIZLANMALI
Turan ayrıca bu dönemde sadece turizm çalışanlarının değil, risk altındaki diğer vatandaşların da aşılanmasına hız verilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Şu an 55-64 yaş arası bireylerin, öğretmenlerin ve diğer riskli sektörlerde çalışan bireylerin çoğunluğu aşılanmadı. 50-54 yaş arasında olanlarla kronik hastalığı olan 50 yaş altı kişilerin aşılanmasına ise henüz başlanmadı. Solunum hekimleri olarak, kısıtlamaların daha az olduğu günlere dönmek için yetkilileri aşılamanın yaygınlaştırılması ve hızlandırılması için planlama yapmaya, vatandaşlarımızı da tüm kısıtlama ve kurallara harfiyen uymaya davet ediyoruz.”

ERDOĞAN, “TURİSTE SERBEST, YURTTAŞA YASAK” TUTUMUNU SAVUNDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Millet Kütüphane’sinden canlı yayınlanan etkinlikte gençlerle bir araya gelmişti.

Pandemi döneminde yurt dışından gelen turistler yasaklara tabii olmazken ülkede kısıtlamaların sürmesini savunan Erdoğan, “Şu anda bir koronavirüs döneminden geçiyoruz ve turist vs. bunlar zaten gelemiyor. Gelenler öyle veya böyle bazı riskleri göze alarak geliyor. O riskleri göze alarak gelenlere de biz diyeceğiz ki ‘Sokaklarda dolaşamazsın’. Oradan 3-5 dolar veya avro girecekse ülkemize, bırak girsin. Nerelere nasıl para harcayacağı belli. Bu konularda yapılan iş tamamen bir siyasi dezenformasyondur.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.