Selçuk Haber

Türkiye’nin İlk Kadın Hakemi Selçuk’taydı

elmas-arabaci (1)Türkiye’nin ilk bayan futbol hakemi olan Elmas Arabacı, gençlere yılmadan hedeflerine yürürlerse başarıyı muhakkak yakalayacaklarını söyledi.

Selçuk Gençlik spor Antrenörü Fahri Eren’in onur konuğu olarak Selçuk’a gelen ülkemizin ilk bayan futbol hakemi olan Elmas Arabacı, tüm gençlere örnek olmasıyla biliniyor. Özellikle erkeklerin egemen olduğu futbolda, kadınların da varlığını hissettiren Arabacı, herkesin yapamazsın dediği bir anda inanılmaz başarıya imza atarak hedefine ulaştı. Yaklaşık 28 yıl önce üstelik çoğu kişinin tahmin ettiğinin aksine İzmir ya da İstanbul’da değil de Diyarbakır’da görevini icra ederek bir ilke imza attı. Diyarbakır’da ilk maçta herkesin şaşırdığını ancak zamanla alıştıklarını ve kimsenin küfür etmediğini dile getiren bayan futbol hakemi,  başka yerlerde daha çok zorlandığını dile getirdi. Arabacı, Gençlere fırsat verilirse her şeyi başarabileceklerini dile getirerek önemli olanın yılmadan çalışmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Selçuk Gençlik spor antrenörü Fahrettin Eren’ini özel misafiri olarak Selçuk’ta bulunana İlk bayan futbol hakemi Elmas Arabacı hakkında açıklamalarda bulunan Eren, “28 yıl önce hakemliğe başlayan Elmas Arabacı, kadınların henüz kalbur üstünde olmadığı bir dönemde sadece sporda değil her alanda kadınların önünü açtı. Yüreğinde inandığının peşinden giderek herkese örnek oldu. Onun açtığı yoldan nice kadın hakemler geldi. Tabi başka meslek dallarında da kadınlar, Elmas Arabacı’yı kendileri için başarı anahtarı olarak gördü. Topluma örnek olması çok önemli. Bu özellikle spor alanında çoğu kişiye ışık oldu. Kendisi ülke sporuna yaptığı katkılardan dolayı asla unutulmayacaktır. Türkiye’nin ilk bayan futbol hakemi unvanını elinde bulunduran Elmas Arabacı’nın doğum gününü de Selçuk’ta kutlamamız bizim için ayrıca mutluluk vericidir” dedi.

Haber: Mehmet Uyaroğlu

Exit mobile version