site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Türkiye ile üç ülke arasında daha uçuşlar durduruldu!

Türkiye ile üç ülke arasında daha uçuşlar durduruldu!
29.02.2020
A+
A-

Daha önce İran ve Çin ile uçuşları durduran Türkiye şimdide bu ülkeler arasına İtalya, Irak ve Güney Kore’yi ekledi. Koronavirüs sebebiyle Türkiye ile Güney Kore, İtalya ve Irak arasındaki tüm yolcu uçuşları durduruldu!

Ölümcül Corona virüsüne karşı yeni tedbirler uygulamaya konuldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere Türkiye ile İtalya, Türkiye ile Güney Kore, Türkiye ile Irak arasında gidiş-geliş tüm yolcu uçuşlarının tedbiren durdurulduğunu açıkladı. Koca, “Irak ile kara sınırlarımız da araç ve yolcu geçişine kapatılmıştır” dedi.

Uygulamanın mevcut koşullara bağlı ve geçici olduğunu belirten Bakan Koca, Türkiye’de bugüne kadar endişe verici bir durumun ortaya çıkmadığını söyledi.

Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

* Çin’de ortaya çıkıp, kısa zamanda 56 ülkede daha görülen bulaşıcı COVID-19 yani Yeni Koronavirüs hastalığına karşı ülkemizi titizlikle korumak için gerekli her tedbiri almaya devam ediyoruz.

* Daha önce Çin ve İran’la havayolu trafiğimiz durdurulmuş, İran’la ayrıca kara ve demir yolu geçişleri de kapatılmıştı.

* Bilim Kurulumuzun önerileri doğrultusunda Ulaştırma ve Altyapı, Dışişleri, İçişleri ve Ticaret Bakanlıklarımızla koordinasyon halinde yeni bir tedbir daha uygulamaya konuldu.

* Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye ile İtalya, Türkiye ile Güney Kore, Türkiye ile Irak arasında gidiş-geliş tüm yolcu uçuşları tedbiren durdurulmuştur.

* Ayrıca Irak ile kara sınırlarımız da araç ve yolcu geçişine kapatılmıştır.

* Uygulama mevcut koşullara bağlı ve geçicidir.

* Ülkemizde bugüne dek endişe verici bir durum ortaya çıkmamıştır.

THY’DEN IRAK VE GÜNEY KORE SEFERLERİNE İPTAL

Türk Hava Yolları (THY), Corona virüsünün etkisinin artış gösterdiği Kore ve Irak tarifeli seferlerinde düzenlemeye gitti.

Virüs endişesi nedeniyle THY, Seul, Bağdat, Basra, Necef, Süleymaniye ve Erbil seferlerinin karşılıklı olarak iptal etti.

Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği’den yapılan yazılı açıklamada iptal kararına ilişkin şöyle denildi:

* Irak ve Kore’de görülen yeni tip korona virüs (Kovid-19) vakalarındaki artış nedeniyle bu ülkelerde sefer yaptığımız Seul, Bağdat, Basra, Necef, Süleymaniye, Erbil noktalarına 29 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz seferler karşılıklı olarak iptal edilmiştir.

* Misafirlerinin seyahat güvenliğini daima ön planda tutan Türk Hava Yolları olarak süreci tüm uluslararası havacılık ve sağlık otoriteleri ile iş birliği içerisinde takip etmeye ve gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.