Selçuk Haber

Türk ve Kosovalı Dağcılar Koca Balkan Dağlarında

Zirve Dağcılık Kulübü gerçekleştirdiği Koca Balkan Dağları Faaliyeti kapsamında Kosova Cumhuriyeti’nin Prizren ilinde faaliyet gösteren Shoqata Bjeshketare Haxhi Bedridin Isaja Dağcılık Kulübü ile işbirliği protokolü de imzaladı.

Shoqata Bjeshketare Haxhi Bedridin Isaja Dağcılık Kulübü’nün daveti üzerine Kosova Cumhuriyeti’nin Prizren iline giden Zirve Dağcılık ekibi üyesi 6 dağcı ilk gün Prizren de görülmeye değer yerleri gezdi. İkinci gün ise iki kulüp arasında yapılan toplantıda karşılıklı hediyeler verilmesi sonrası gerçekleşen bir imza töreni ile işbirliği protokolü imzalandı. Etkinliğin üçüncü gününde Koca Balkan Dağlarının zirvesine beraber tırmanan Türk ve Kosovalı dağcılar zirvede Atatürk resimli Türk bayrağı, Selçuk Belediyesi ve kulüp flamalarını dalgalandırdılar. Gerçekleşen etkinliğin son derece verimli geçtiğini söyleyen Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan unutulmaz bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti;

Hava alanında karşılanmamızdan başlayarak 4 gün süresince bizi en iyi şekilde misafir eden Başta Shoqata Bjeshketare Haxhi Bedridin Isaja Dağcılık Kulübü Başkanı Sayın Salim Xhejlani ve organizasyonu koordine eden Ziko Galo olmak üzere kulübün değerli yönetici ve üyelerine ne kadar teşekkür etsek az. En kısa sürede onları da Türkiye’de görmek istediğimizi ilettik ve bununla ilgili çalışmalara da başladık. Öyle umut ediyorum ki açtığımız yol vesilesi ile iki ülke dağcıları birbirleri ile daha yakınlaşacak ve yeni ortak faaliyetler gerçekleşecek.

Exit mobile version