site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Türk Savunma Sanayi Nedir?

Türk Savunma Sanayi Nedir?
24.05.2019
A+
A-

Sanayi kavramı, adından da anlaşılacağı üzere hammaddenin işlenerek kullanıma hazır hale getirilmesidir. Savunma sanayi ise; ülke egemenliğini ve toplum güvenliğini tehdit edecek iç ve dış faktörlere karşı, ülke savunmasında kullanılacak silahların, gelişmiş cihazların, mühimmatların ve ihtiyaç duyulan diğer makine ve yedek parçaların tasarımını ve üretimini ifade eden bir süreçtir. Türk Savunma Sanayi ise başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere dost ve müttefik ülke ordularının savunma ihtiyacını karşılayacak ürünler tasarlamakta ve üretmektedir.

Türk Savunma Sanayi Kuruluşu
Türk savunma sanayi Osmanlı’nın son zamanlarında, Nuri Killigil ve Vecihi Hürkuş gibi öngörülü insanların kişisel girişimleri ile ilk örnekleri ile ortaya çıkmış, daha sonra Cumhuriyet’in ilk yıllarında ilk meyvelerini vermeye başlamıştır. Ancak 2.Dünya Savaşı’ndan sonra ülkemizde de hissedilen sözde Amerikan yardımları nedeniyle savunma sanayimiz darbe almış ve geçici olarak duraksamıştır. Kıbrıs Barış Harekatı’nda bizzat müttefik ABD tarafından konulan ambargo nedeniyle başta Aselsan, Havelsan, Aspilsan ve ilerleyen yıllarda kurulan Roketsan ile yerli savunma sanayi, yeniden doğmuş oldu.

Türk Savunma Sanayi’nin Bugünü
Türk Savunma Sanayi bugün itibariyle hem devlet hem de özel kuruluşları ile dünya silah fuarlarının aranılan öğesi haline gelmiştir. Geleceğin silahları olarak bilinen “elektro manyetik top” ve “lazer silahı” gibi örnek ürünleri ile bugünün ve geleceğin parlayan yıldızı olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemektedir. https://www.stendustri.com.tr/haberortak/turk-savunma-sanayii-h99532.html adresinde detaylı bilgi alabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.