Selçuk Haber

Türk Halk Müziği Korosu Selçukluları Coşturdu

2014 YENÝ YIL TÜRK HALK MÜZÝÐÝ KONSERÝ DHA VEYSEL EROL

Selçuk Belediyesi’nin Türk Halk Müziği Korosu’nun seslendirdiği ‘2014 yılının ilk konserini 800 kişi izledi.’’ Konser dünya çalışan gazeteciler günü dolayısı ile ülkemizde ki basın şehitlerine armağan edildi.

Selçuk Belediyesi’nin Emekli müzik öğretmeni Fatma KILINÇ yönetimindeki kurduğu Türk Halk ve Türk Sanat müziği korosu 2014 yılının ilk konserini belediye tiyatro salonunda verdiler. 28 bayan, 12 erkek kursiyerden oluşan koro gecede, ülkemizin çeşitli yörelerinden,  14 koro, 12 solo parçayı seslendirdiler. Konserin sazcıları İzmir Radyosunda çalışmış sanatçılardan oluşuyordu.

Korodaki kursiyerler evli bayanlardan ve erkeklerden Emekli ve çalışanlardan oluşuyorlar.

Saat, 1930 başlayan konser üç saat sürerek saat 10.30 da sona erdi.  Son parçalarda sekiz yüz seyirci koroyu ayakta alkışladı. Ayakta koroya eşlik ettiler. KORO SON İKİ PARÇASINI Basın şehidi Uğur Mumcu için “ UĞURLAR OLSUN”  ve Büyük Önder Atatürk “SARI SAÇLIM MAVİ GÖZLÜM “ PARÇALARINI SÖYLEDİ.

Konser sonunda koro yönetmeni emekli müzik öğretmeni Fatma KILINC’a çiçek veren, Belediye meclis üyesi Hasan UYSAL “ bu koroyu ADD başkanı iken kurmuştuk. Daha sonra belediyemiz sahip çıktı. 6 senedir devam etmesini sağladı. Bende hep onların yanında oldum. Bugün burada Bize sundukları güzel konser için teşekkür ediyorum. Bugün Dünya basın emekçileri günü nedeni ile  ülkemizde kaybettiğimiz Uğur, MUMCU, Çetin EMEÇ ve diğer basın şehitlerine bu geceyi armağan ediyoruz “ dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

Exit mobile version