site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Türk Bisiklet Tarihinin İlk Altın Madalyası Selçuk’ta Kazanıldı

Türk Bisiklet Tarihinin İlk Altın Madalyası Selçuk’ta Kazanıldı
27.04.2013
A+
A-

selcuk-efes-meryemana-bisiklet (4)

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 182 kilometrelik Bodrum-Selçuk etabını Konya Torku Şekerspor Takımında Mustafa Sayar 4 saat 40 dakika 09 saniye ile kazandı. İkinciliği Cofidis takımından Yoann Bagot 4 saat 40 dakika 18 saniye ile, üçüncülüğü de aynı takımdan Nicolas Edet 4 saat 40 dakika 23 saniye ile elde etti.

Bodrumda Startı saat 11.40’ta verilen 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Selçuk etabı yöresine kadar gelen bisikletçilere her etap sırasında büyük ilgi vardı. Selçuk’a gelinceye kadar yollara sıralanan sporseverler, bisikletçilere büyük destek verdi.

Yarışı birincilikle tamamlayan Mustafa Sayar uluslararası bir bisiklet yarışında altın madalya kazanan ilk Tük sporcu oldu. Yarışın birincisi Mustafa Sayar, altın madalyasını Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın elinden, ikincisi Yoann Bagot gümüş madalyasını Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ‘ün elinden yarışın üçüncüsü Nicolas Edet ise  bronz madalyasını Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun elinden aldı.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür uluslararası bir yarışta ilk altın madalyayı kazandırarak Türk Bisiklet tarihinde bir dönüm noktasına imza atan Mustafa Sayar’a Selçuk’un simgesi ve Dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis heykelini hediye ederek “Bu zengin coğrafyayı bu bisiklet yarışı ile daha da zenginleştirdiniz çok teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Ülgür gelecek yılda Selçuk’un bu önemli yarışta yer alması konusunda Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlundan söz aldı.

Finişten Sonra Yabancılar Meryemana Evine Koştu

Meryem Ana Tepesi’nde yapılan finişten hemen sonra, yabancı sporcular ve misafirler akın akın Meryem Ana’nın evini ziyaret etmek için birbirleri ile yarış ederken ilginç görüntülere de sahne oldular. Yabancılar böylece dini inançlarının en yüksek mertebesine ulaşmış oldular. Binlerce kare fotoğraf çektiler. Bütün bunlar yapılırken tek bir ses dahi çıkarmayıp izleyenleri hayrete düşürdüler.

selcuk-efes-meryemana-bisiklet (2)

meryemana-selcuk-bisiklet

Türk Bisiklet Tarihinin İlk Altın Madalyası Selçuk’ta Kazanıldı

selcuk-efes-meryemana-bisiklet (3)
HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    bu haber selçugumuzun daha neler yapabilecegini gostermektedir tebrikler….