site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Turizmciler İngilizleri bekliyor

İngiltere’de normalleşme adımlarının atılması, Türkiye’deki turizmcileri İngiliz pazarı açısından yaz sezonu için umutlandırdı.

Turizmciler İngilizleri bekliyor
11.04.2021
A+
A-

Rusya’dan hareketliliğin başladığı Akdeniz ve Ege kıyılarında, seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasıyla Almanya ve İngiltere başta olmak üzere farklı ülkelerden de turist akışı bekleniyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, AA muhabirine, İngiliz turistler için Muğla’nın vazgeçilmez destinasyonların başında geldiğini söyledi.

DAHA İYİ KONUMDA

Sektörün gözünün kulağının İngiltere’den gelecek olumlu haberlerde olduğunu belirten Bülbüloğlu, şunları kaydetti: “Antalya için Rusya pazarı ne kadar önemliyse Ege ve Muğla için de İngiltere pazarı o kadar önemli. Muğla olarak ana kaynak pazarımız İngiltere. İngilizler en çok Marmaris, Fethiye ve Muğla’nın diğer ilçelerini tercih ediyor. İngiltere, Antalya’nın da önemli bir pazarlarından biri. İngiliz turisti Muğla ve Antalyalı turizmciler olarak umutla bekliyoruz. Güvenli Turizm Sertifika Programı ile Türkiye turizmdeki en büyük rakiplerinden daha iyi konumda. İngiliz pazarında haziran ve temmuz için umutluyuz.”

CİDDİ TURİST AKIŞI

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut ise İngiltere’de normalleşme sürecinin başladığını, bu adımların da yurt dışı seyahat yapacak İngilizleri hareketlendirdiğini dile getirdi. Türk turizmcileri olarak İngiltere’de yurt dışı seyahatlere ilişkin bir hafta sonra güzel haberler beklediklerini aktaran Turgut, “İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın açıklamaları rezervasyonları olumlu yönde etkiledi. Asıl güzel haberi 12 Nisan’da bekliyoruz. Rusya ve Almanya’dan sonra İngiltere üçüncü büyük pazarımız. En çok turist gönderen ülkeler arasında. Özellikle yaz döneminde bu pazardan ciddi bir turist akışı bekliyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.