site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Turizm sezonu Selçuk’tan açılacak

Turizm sezonu Selçuk’tan açılacak
22.03.2015
A+
A-

turizmtoplanti-1 (1)

UNESCO Kültür Mirası adayı Efes Antik Kentini içinde bulunduran ve dünyanın en büyük açık hava müzesi konumundaki Selçuk, 15 Nisan’da 39. Turizm Haftası açılışına ev sahipliği yapacak. Selçuk’ta İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz’in katıldığı ve Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın organize ettiği bir toplantı düzenlendi. Toplantıda 15 Nisan günü gerçekleştirilecek turizm açılışı için fikir alış verişinde bulunuldu.

Selçuk İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde gerçekleştirilen toplantıya Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Er, Oda Başkanları, kurum amirleri ve turizmciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, 15- 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nın bu yıl İzmir Valiliği’nden gelen yazıyla Selçuk’ta yapılacağını açıkladı. Selçuk’un dünyanın en büyük açık hava müzesi olduğuna dikkat çeken Kaymakam Boyacı, inanç turizminin en önemli yerleşim yeri olan, Efes Antik Kenti, Meryemana, Artemis tapınağı gibi tarihi zenginlikleriyle ünlü Selçuk’ta turizm sezonu açılışının yapılacak olmasından dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti. UNESCO Dünya Kültür Mirası asıl listesi adayı Selçuk’un daha da yükselerek UNESCO Kültür Mirası Kenti olacağına inandığını ifade eden Kaymakam Boyacı, Selçuk’ta yapılacak olan turizm sezonu açılışı için toplantıya katılan kurum amirleri ve turizmcilerin bu konuda fikirlerini almak istediğini belirtti.

Başarılı ve bol kazançlı bir sezon olsun…

Turizm Haftası kapsamında 15 Nisanda yapılacak olan açılışın Selçuk’ta gerçekleşecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, açılışın ardından İzmir’in çeşitli ilçelerinde 22 Nisana kadar sürecek olan kutlamaların turizm sezonu açısından önemine dikkat çekti. Turizm Haftası’nın Selçuk’a alınmasının önemine değinen Bakıcı, “Bu önemli açılışın iyi bir şekilde Selçuk’ta gerçekleşmesi başta kamu, kurum ve kuruluşları olmak üzere belediyemiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız için de çok önemlidir. Dolayısıyla turizmle ilgili paydaşların bu konuda katkılarını bekliyoruz. Güzel, başarılı ve bol kazançlı bir sezon geçirmeyi temenni ediyoruz. Tüm paydaşların bu sezondan en yüksek verimi alarak, en güzel geliri elde ederek Selçuk ve Türkiye açısından güzel işlerin ortaya çıkmasını temenni ediyorum” dedi.

Selçuk’u UNESCO Asıl Listesi’nde görmek istiyoruz

2015 yılı Turizm sezonunun bu yıl Selçuk’ta yapılması talebini İzmir Valisi Mustafa Toprak’a ilettiklerini belirten İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, “Amacımız, özellikle Bergama’dan sonra 2015 Haziran ayında UNESCO değerlendirmesi ve Selçuk’un UNESCO asıl aday listesine alınması. Özellikle gelinen süreçte Selçuk’u biraz daha ön plana çıkarmak, daha çok bilinir ve tanınır kılmak. Geçmişte birkaç kez daha Selçuk’ta Turizm Haftası’nı kutladık. Bu yıl çok daha etkili bir şekilde halkın katılımını sağlayacak, turizm sektörü temsilcilerinin çalışanlarının, tüm yönetimin sahipleneceği, Selçukluların katılacağı ve olabildiğince İzmir’den katılımın sağlanacağı bir çalışmayla açılışı yine Selçuk’ta yapmak istiyoruz” diye konuştu.

“Türkiye’de turizm gelişiyor”

15-22 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan turizm sezonu açılışında amacın bölgede yaşayan vatandaşların turizm konusunda bilinçlenmesi ve sahip çıkması ile turizmi daha iyi bir yere taşımak olduğuna dikkat çeken Ediz; “Türkiye dünyada başlamış olduğu turizm sanayisinde bugün dünyada beşinci, altıncı sıralara geldi. Diğer taraftan 7-8 milyon vatandaşımızın yurt dışına turizm amaçlı gittiğini görüyoruz. Yurt içinde de yoğun bir turizm faaliyeti içerisindeyiz. Dolayısıyla turizm toplumun, kültürü, ticareti, yaşamı, işi, aşı, emeği haline gelmiş oldu. Bu bilinçle, çevreye bölgeye sahip çıkarak, duyarlı vatandaş olarak her kademede her bölümde çalışan inşaların turizmden daha fazla pay alabilmesi için periyodik olarak yıllardır süregelen Turizm Haftasıyla önümüzdeki dönemlerin daha iyi bir yere taşınması konusunda yapılan çalışmalar inşallah ciddi bir katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu. Açılış gününde yapılacak olan organizasyon konusunda başta Kaymakam Boyacı ve Başkan Bakıcı olmak üzere turizmciler ile fikir alışverişi yapmak istediklerini kaydeden Ediz, organizasyona Selçuk halkının katılımının önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin turizmde sıfırdan başlayarak dünyada örnek biz çizgiye geldiğine dikkat çeken Ediz, “Biz tüm katılımcılardan 15 Nisan’da Turizm Haftası nedeniyle Selçuklu esnafın, Selçuklu halkının, turistlerin, İzmir’den gelen vatandaşların burada toplanmasını sağlayacak etkinlikler istiyoruz” diye konuştu.

turizmtoplanti-1 (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.