Selçuk Haber

Soyer Selçuk’ta Kurulmak İstenen Yeni Mahalle Hakkında Konuştu: Eksik anlaşılmalar giderildi

CHP’nin Roman kökenli İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun Selçuk’un Belevi Mahallesi’nde bulunan 25 dönüm arazisini, bölgede çadırlarda yaşayan Roman vatandaşlar için konut yapılması amacıyla bağışlaması tartışması genel merkeze taşındı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in önerisi ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Purçu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Gündeme Bakış’a konuşan Başkan Soyer, “Eksik anlaşılmalar giderildi. Genel başkanımız önemli bir iradeyi ortaya koydu. Kendisi tam bir liderlik örneği gösterdi. Tarafların yanlış anlaşılmalarını ortadan kaldıracak bu hikayeyi uzun soluklu hale getirmek için gereğini yaptı” dedi.

Belevi’de satın aldığı arazinin bir bölümünü Valiliğe bağışlayan ve burada dışarıdan gelecek olan Romanların barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışma başlatan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun bu girişimi tartışma yaratmıştı.

FARKLI TEPKİLER GELİNCE…
Purçu’nun bu hamlesine AK Parti ve farklı Roman derneklerinden gelen tepki sonrası CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel devreye girdi. Yücel’in önerisiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Purçu dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette taraflar konuşu CHP liderine anlattı. Yapılan görüşme sonucu projenin hukuk çerçevesinde aynen devam edilmesine karar verildi.

SOYER: “GENEL BAŞKANIMIZ TAM BİR LİDERLİK ÖRNEĞİ GÖSTERDİ, GEREĞİNİ YAPTI’
Görüşmede Sengel ve Purçu arasında diyalog eksikliğinden kaynaklanan problem yaşandığına vurgu yapıldığı öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu konuda hukuki ve meşru zeminde yol alınması isteniyor. Hem Selçuk belediyesinin hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olanaklarını kullanılarak göçebe olan. çadırda yaşayan vatandaşlarımıza sahip çıkmak istiyoruz. Hepsi yola girecek. Olumlu bir adım atıldı. Eksik anlaşılmalar giderildi. Genel başkanımız önemli bir iradeyi ortaya koydu. Tarafların yanlış anlaşılmalarını ortadan kaldıracak bu hikayeyi uzun soluklu hale getirmek için gereğini yaptı” dedi.
Kaynak: GÜNDEME BAKIŞ-www.gundemebakis.com

Exit mobile version