site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Tren Yolu Alt Geçidinin korkuluk alüminyumları çalındı

Selçuk’ta Tren Yolu Alt Geçidinin korkuluk alüminyumları çalındı
05.06.2015
A+
A-

MUHTAR AHMET ÇOKYAMAN

Selçuk ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki tren yolu alt geçidinde bulunan alüminyum korkuluklar, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınırken, mahalle muhtarı ise duruma isyan etti.

Halkın taleplerine öncülük veren ve bu konuda kurumlar arası işbirliğini güçlendirerek çözüm üreten Selçuk Belediyesinin bu kapsamda yaptığı girişimlerle hayata geçirilen Tren Yolu Alt geçidin korkuluk alüminyumları kimliği belirsiz kişi yada kişilerce çalındığı öğrenildi. Yapılan bu davranıştan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Çokyaman, tüm vatandaşları kamu malına sahip çıkmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Uzun yıllar çözülemeyen sorunu göreve geldiği ilk günlerde kurumlar arası işbirliğini güçlendirerek çözüme kavuşturan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Devlet Demir Yolları 2. Bölge Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma kapsamında 14 Mayıs ve Cumhuriyet Mahallesini birbirine bağlayan Tren yolu alt geçit çalışmalarını tamamladı. Yağmurdan korunması için üstünün kapatıldığı ve vatandaşların gece geçişlerinde rahat geçmeleri için ışıklandırılan alt geçidin merdiven kenarlarında bulunan alüminyum korkulukları sökülerek çalındığı öğrenildi.

Kısa süre önce tamamlanan ve vatandaşların oldukça memnuniyet duyduğu bu çalışmaya sahip çıkılmadığını öne süren Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Çokyaman; “14 mayıs mahallesini Cumhuriyet mahallesine bağlanması için çok uzun zamandır mücadele ediyorduk. Fakat kurumlar arasındaki çekişmeler ve benzer sebeplerden dolayı vatandaşın bu isteği bir türlü yerine getirilememişti. Ancak şimdiki Belediye Başkanımız vatandaşlarımızın taleplerini hemen dikkate aldı ve bu konuyla ilgili girişim başlatarak bu sorunu çözdü. Ama maalesef bazı kendini bilmez kişi yada kişiler, yapılan bu güzel hizmete zarar verme konusunda hiç vakit kaybetmeden harekete geçtiler ve alt geçidin merdiven korkuluk alüminyumlarını sökerek çaldılar” dedi.

Kamu mallarının halkın malı olduğuna dikkat çeken Çokyaman, yapılan bu tür davranışların bir daha yaşanmaması için tüm vatandaşları kamu malına sahip çıkmaları konusunda uyardı.

Selçukta Tren Yolu Alt Geçidin korkuluk alüminyumları çalındı (1)

Selçukta Tren Yolu Alt Geçidin korkuluk alüminyumları çalındı (2)

Selçukta Tren Yolu Alt Geçidin korkuluk alüminyumları çalındı (3)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    “hırsız var” demek ki memleketimizde

  2. anonim dedi ki:

    3 kuruşluk şeyi neden çalsınlarki kaşınan yerlerine sokmuşlardır.bizim hırsızlar 99 dan beri vardı zaten

  3. Anonim dedi ki:

    Kamera koymak lazım, daha başka zararlarda verirler. Tespit etmedikçe önü alınmaz

  4. sssss dedi ki:

    e ne ekersen onu bıcersin

  5. TC dedi ki:

    ön tekerlek nereye giderse arkada onu takip eder

  6. Anonim dedi ki:

    Elalem kutu kutu paralArı götürdü. Gariban 2 mt. alüminyum boruyu çalmış çok mu ?