site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Torbalı’da kanser taramasına ilgi yok

Torbalı’da kanser taramasına ilgi yok
11.12.2015
A+
A-

Toplum Sağlığı Merkezi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar ile ilçedeki her sağlık ocağında en az haftada 1 kez kanser taraması yapılıyor. İstatiksel rakamlara bakıldığında Torbalı’da 150 bin nüfus bulunurken bin 500 kişinin kanser taraması yaptırdığı ve Tire’de bu sayının iki katına yakın olduğu ifade edildi
Toplum Sağlığı Merkezi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar ile ilçedeki her sağlık ocağında en az haftada 1 kez kanser taraması yapılması için sağlık ekipleri çalışmalar gerçekleştiriyor. Torbalı’da kalın bağırsak(kolon), akciğer ve rahim ağzı kanseri olmak üzere 3 kanser türünde tarama yapılıyor. Bu yıl ilçede yaklaşık bin 500 kişinin kanser taraması yaptığı öğrenilmekle birlikte ilçe nüfusuna göre bu sayının az olduğu yetkililer tarafından belirtildi. İlçe Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Park, “150 bin nüfuslu ilçemizde bin 500 kişinin kanser taraması yaptırmış olması oldukça üzücü bir rakamdır” dedi.

YAŞ SINIRLARINI SÖYLEDİ

Kanser taramalarındaki yaş sınırlarını belirterek kanser taramasının erken teşhis için çok önemli bir fırsat olduğunu belirten Mehmet Park, “Rahim ağzı kanseri için 30-60 yaş, kalınbağırsak kanseri için 50-70 yaş, meme kanseri için 40-60 yaş arasındaki vatandaşlara ücretsiz kanser taraması yapılmaktadır. Taramalarda belirtilen yaş aralıkları ilgili kanser türünün araştırmalarca en çok görüşen yaş aralıklarını kapsamaktadır. Bu sebeple belirlenen yaş aralıkları içerisinde vatandaşlarımıza ücretsiz kanser taraması yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

ÖZELDE 1000 LİRA İKEN SAĞLIK OCAĞINDA ÜCRETSİZ

İlgili kurumda çalışan sağlık ekiplerinin düzenli olarak sağlık ocaklarına gittiğini ve vatandaşların bu kanser taraması yaptırmaları için ikna etmeye çalıştıklarını vurgulayan Park, “Kurumumuzca gerçekleştirilen kanser taramalarına vatandaşlarımızın daha çok ilgi göstermesi gerekiyor. Çünkü bu hizmet vatandaşlarımızın ayağına kadar geliyor. Diğer şekilde özel sağlık kuruluşlarında bir rahim ağzı kanseri taraması 1000 lira, kalın bağırsak(kolon) kanseri taraması 500 liradır. Bu ücretleri ödemek yerine vatandaşlarımız ayağına kadar gelen hizmetten yararlanarak ücretsiz bir şekilde belirlenen türde kanser olup olmadığını öğrenebilmektedir” diyerek önemli detaylar aktardı.

“ERKEN TEŞHİS SAĞLAMAKTADIR

Kanserde erken teşhisin önemli olduğunu ifade eden Mehmet Park, “Her gün 2 ekip kanser taraması yapmak için sahaya çıkmaktadır. İlçemizdeki sağlık ocaklarına her hafta 1 ekip vatandaşları bilgilendirmek için çalışmalarını yapmaktadır. Kişi kanser taramasını gerçekleştirdikten sonra sonucu mutlaka kendisine ulaştırılmaktadır. Bugüne kadar kanser taraması yaptıran vatandaşlar arasında erken teşhisin sağlanmasıyla basit bir operasyon sonunda hastalıktan kurtulanlar olmuştur. Kanserde erken teşhis oldukça önemlidir. Teşhis sonucunda kanser olduğunu öğrenen vatandaşlar, ilgili hekimlere yönlendirilmekte ve gerekli tedaviler uygulanmaktadır. İlçedeki vatandaşlarımızın çok yakınına gelen bu hizmetten faydalanmak için daha talepkar olmalarını rica etmekteyiz” şeklinde cümlelerini noktaladı.
BURAK AKTAŞ-torbaliege.net

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.