site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Toner Dolum-Kartuş Dolumu

Toner Dolum-Kartuş Dolumu
10.10.2017
A+
A-

Günümüzde her işimizi kolaylaştıran birçok teknoloji ürünü mevcuttur ve bunun en güzel örneklerinden biri fotokopi makinesidir. En önemli özelliklerinden biri kartuş dolumu sayılabilir ki bu özelliği sayesinde renkli ve renksiz olmak üzere basım yapılabilir. Bu özelliği neticesinde belgeler ve dökümanlar dolayısıyla da işlerimiz daha anlaşılır bir duruma gelir.

Yazışma ve fotokopi işleri olan bir malzeme olan toner lazer yazıcılarda bulunan ve içinde toner tozu bulunan ve bu tozu kağıt üzerine verebilmek için çeşitli ekipmanlarla birlikte çalışan bir malzemedir. Yazıcılarda, fotokopi makinelerinde kağıt yüzeyine farklı renklerde baskı olması sağlayan aletlerdir. Gelişen her teknoloji ürünü gibi toner de gün geçtikçe şekil, yapı bakımından ve işleyiş bakımından değişime uğramıştır. Öyle ki ilk zamanlarda basit bir karbon tozundan oluşmaktaydı. Kaliteyi arttırmak için birçok malzemeyle karıştırılmaya başlanmıştır daha önceden toneri yerleştirmek için insan müdahalesi gerekirdi. Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte birçok malzeme sayesinde fotokopi makineleri veya yazıcıların içinde bulunmaktadırlar.

Tonerin keline anlamı Türk Dil Kurumunda “karartıcı “olarak geçmektedir. Bu anlamından da anlayacağımız gibi. Tonerin asıl amacı yüzeye kağıt üzerine aktarılmak kopyalanmak istenilen yazıları simgeleri her hangi veriyi o yüzeye aktarmaya yarayan en önemli ürün olmakla kalmayıp özellikle bu işi yapan insanlar için oldukça kolaylık sağlıyor. Tonerin kullanım şekilleri cihazın modeline gör farklı gösteriyor. Her makine bire bir aynı olmadığı gibi tonerlerinde farklı özelliği bulunabiliyor. Siyah, sarı, mavi, kırmızı renkleri bulunan tonerler bu yönüyle kolalık sağlamaktadır. Lazer yazıcıların bir sayfayı tek seferde basması için geniş bir bellek kullanılır. Tonerler lazer yazıcılardaki ROM basılacak dökümanın tam sayfa bir hartasını oluşturur. Bir haritasıyla ışın darbeleri sayesinde kopyanın çıkmasına yardımcı olur. Tonerin bu denli hayatımızı kolaylaştırıyor olması dolumun hazırlanışının temizliğinin uzman ve hassas çalışmalardan geçmesinin oldukça yüksek paya sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Ucuz ve kalitesiz toner dolumu yapan firmaların başarısız olarak geri dönüşler alması firma kalitesini düşüren doğrudan bir etkidir. Toner dolumu kendimizde yapabileceğimiz gibi uzman ellere bırakmak istemek bir tercihtir.

Toner Dolum:

Tonerin iki tarafında vidalar bulunmaktadır iki vidanın bulunduğu taraftaki üst kapağın tutulmasını sağlayan iki vidayı sökmekle işe başlanır. Tonerin üzerinde bulunan drumı’nın üzerindeki yay dikkatlice sökülür. Zarar vermemek için oldukça dikkatli olmak zorundayız. On dakikadan fazla gün ışığına maruz bıraktığımız takdirde kullanılmaz hale gelecektir. Drumı sökme işlemi ardından altından bulunan drumı’ paralel şekilde duran plastik silindir sökülür. Drumı temizleme işlemi sırasında oldukça dikkatli olmalıyız. Ardından toner iki parçaya ayrılır. Tonerin iki tarafında bulunan ufak mil şeklinde metal parçalardan açılır.

Bu işlem sonunda atık toz bulunan hazne temizlenir. Vidalar yerine tekrar takılır. İki parçaya toz doldurulur, parçalar ve siyah yüzüğe benzeyen malzeme temizlenir. Temizlik ardından dolumu dikkatlice yapmalısınız huni yardımıyla doluma kolaylık katın. İçinde bulunan manyetik silindir kendi yuvasına takılır ve oldukça önemli bir işlemdir. 120 gram toner tozu konur ve işlem tamamlanıp malzemeler toparlanır uzun ömürlü toner kullanımı için dikkat edilmesi gereken ve temizlik ve dolumu titiz ve dikkatli bir aşamada sonra tamamlanır

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.