Selçuk Haber

Ticaret Odasından Vefa Ülgür’e Sert Cevap

Untitled-2

Şubat Ayının başında gerçekleştirilen Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi genel kurulunda Kooperatif Başkanının, kurumumuz hakkında kendi fikirlerini beyan ettiği, haddini aşan konuşmaları karşısında bu açıklamayı yapma zaruretimiz doğmuştur.

Öncelikle bilinmelidir ki; Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Selçuk’ta faaliyet gösteren tüm kooperatifler gibi Selçuk Ticaret Odası’nın bir üyesidir. Faaliyetlerini üyemiz olarak yürütmektedir. Dolayısıyla kooperatifin Odamız ile kıyaslanmaya çalışılması her şeyden önce Kooperatif Başkanının, Kooperatifler ile Odalar arasındaki fark konusundaki bilgisizliğinin göstergesidir. Bahse konu olan genel kurulda, Selçuk Ticaret Odası’nın bir yöneticisi ya da temsilcisinin olmaması, bu bilgisizliğe cesaret katmış olacak ki, kuruluş amacını yapan, yani zaten yapması gereken asli görevi yapan bir kooperatif başkanı, sanki hiç yapılmayan işler yapıyormuş gibi açıklamalarda bulunmuştur.

Esnaf Kefalet Kooperatifleri, küçük esnafa limitleri dâhilinde kredi imkânı sunmak amacıyla kurulmuş kooperatiflerdir. Yani başkanı ve yöneticileri kim olursa olsun, kooperatif bu işleri zaten yapacaktır. Selçuk’ta faaliyet gösteren tüm bankalar da Odamızın üyesidir. Çoğu banka şubesi, kredi kefalet kooperatifinin bir yılda verdiği krediyi, bazen bir haftada, bazen bir günde vermektedir. Hiçbir banka müdürü “ben bu kadar kredi verdim”, “ben iktisadi hayata bu kadar katkı koyuyorum” diye bir açıklama yapmamaktadır. Bize göre fark yaratan yöneticilik, kurumun asli işlerinin yanında bulundukları ilçeye her yönüyle katkı koyan ve bunları yaparken hiçbir maddi ve manevi menfaat beklemeyendir. Zannediyoruz ki göreve geldiğimiz günden bu güne neler yaptığımız herkes tarafından görülmektedir.

Turizme ilişkin olarak; Selçuk’un tüm kurumları ve odaları ile birlikte kooperatif kurarak birlikte hareket edeceğiz açıklamalarımız ardından, Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin Genel Kurulunda kooperatif başkanının -biz de kooperatif kuruyoruz- açıklamaları, bizi son derece mutlu etmiştir. Yeter ki birileri bizi örnek alsın ve Selçuk adına faydalı bir şeyler yapsın… Biz bununla gurur duyar, kıskançlık yapmayız. Selçuk Ticaret Odası olarak hiçbir kurum ile de gereksiz rekabete girmeyiz.

Bilinmesini istiyoruz; Selçuk Ticaret Odası’nın hiçbir yöneticisi ve meclis üyesi maaş almamaktadır. Toplantı ya da oturum ücreti de almamaktır. Yol harcırahı da almamaktadır. Aksine katıldığımız tüm faaliyetlerde yönetici ve temsilcilerimiz ceplerinden para harcamaktadır.

Selçuk Ticaret Odası Meclisi olarak buradan “üyelerinin sırtında kambur olanlar” konusuna açıklık getirmek istiyoruz: Bize göre üyelerinin sırtında kambur olanlar, üyelerinin ödedikleri aidatlar ile kendilerine, yöneticilerine, deneticilerine maaş bağlayanlardır. Asıl kambur olanlar; düğünlere, cenazelere kendi isimleri ile çelenk gönderip, parasını başkanlık yaptıkları kuruma ödetenlerdir. Asıl kambur olanlar; yıllarca yapamadıklarını yapan birileri çıkınca her fırsatta onlara çamur atanlardır. Asıl kambur olanlar; kendi menfaatleri gereği Selçuk’un büyüyüp gelişmesini istemeyenler, “küçük olsun benim olsun” diyenlerdir. Asıl kambur olanlar; Selçuk’un iktisadi hayatının bugün geldiği noktanın en büyük sorumlusu olup bunu görmezden gelenler, kendi başarısızlıklarını sürekli başkalarına yüklemeye çalışanlardır. Bunların kimler olduğunu Selçuk halkı biliyor ve kendilerine gerekli cevabı zaten veriyor. Bizler de belki kendi hatalarının farkına varırlar ve belki yapmaktan vazgeçerler diye belirtmek istedik.

Selçuk Ticaret Odası olarak bizler başkalarının bitme noktasına getirdikleri Selçuk iktisadi hayatını yeniden canlandırmak için çabalıyoruz. Yani onların kuruttuğu topraklarda bizler tohum ekip, fidan yetiştirmeye çalışıyoruz. Meyvelerini hemen almak mümkün olmasa da, başkalarının tüm ayrıştırıcı ve bölücülüklerine rağmen, birlik beraberlik ile üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

Açıklamalarımız ile ilgili takdiri Selçuk halkına bırakıyoruz.

Exit mobile version