Selçuk Haber

TGB Selçuk Şubesinden Basın Açıklaması

DSC_0087

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Selçuk şubesi Gezi Parkı eylemlerinde hayatlarını kaybedenler için basın açıklaması ve Anma etkinliği yaptı. TGB Selçuk temsilcileri Mustafa Kemalin Askerleriyiz sloganları ile eylem yaptılar.

Yapılan Basın Açıklamasının Tam Metni şu şekilde;

”Başta büyük önder M. Kemal Atatürk olmak üzere, vatan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde yitirdiğimiz tüm şehitlerimiz ile Gezi parkı direnişiyle başlayan halk hareketi sürecinde katledilen; Ethem Sarısülük Abdullah Cömert Mehmet Ayvalıtaş ve Ali İsmail Korkmaz için Sizleri 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum.
Işıklar içinde yatsınlar.

Taksim Gezi Parkı eylemleri ile meydana gelen halk hareketi büyüyerek yurdumuzun 4 bir yanına yayıldı. Büyüyen halk hareketini durdurmak isteyen siyasi iktidar, her fırsatta dile getirdiği demokrasi söylemlerini hiçe saydı.  Halka karşı kin ve nefret duyguları ile hareket etti. Acımasızca şiddet uyguladı.

Polis, siyasi iktidardan aldığı kanunsuz emirler ile insanlık suçu işledi. Bu süreçte Polisin uyguladığı şiddet insanlık suçudur. Bu süreçte 4bin 500 ton su tomalardan halka sıkıldı. Polis tarafından 160bin biber gazı atıldı tam tamına 160 bin . Bu dünyanın hiçbir yerinde görünmemiştir. Hükümet halkına karşı suç işlemiştir. Eylemler içerisinde 15 Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı gözünü kaybetti. 12binden fazla kişi yaralandı. 400 kişi tutuklandı. Binlerce yurt sever gözaltına alındı.

Halkımızın 5 yiğit evladı polis ve polisle birlikte hareket eden silahlı, palalı, bıçaklı ve sopalı eli kanlı Akp’li katiller tarafından KATLEDİLDİ. Yiğitlerimiz ölmedi, Güneşe gömüldüler. Türkiye Gençlik Birliği olarak gezi şehitlerinin yasını tutmuyoruz. HESABINI SORACAĞIZ…

Biz Bitti demediğimiz sürece bu dava bitmez. Türkiye Gençlik Birliği olarak vatanımızı Mustafa Kemal’in ön gördüğü özgür, aydınlık ve Tam bağımsız Türkiye’den asla vazgeçmeyeceğiz.

Biz Emri vahdettin gibilerden, CIA ajanı Henri Barkey’lerden , Obama’dan ve Bop Eş Başkanlarından değil BİZ EMRİ MUSTAFA KEMAL’den alıyoruz. Bursa Nutkundan alıyoruz.

Bugün burada bizlere destek veren; Add, ÇYDD, Rumeli Göçmenleri Derneği, Chp gençlik kolları , Hepar , İşçi partisi , Zirve dağcılık, Alevi Kültür derneği ve Eğitim sen’e teşekkür ediyoruz .

Değerli Selçuklular, Şimdi buradan istasyon meydanından Silivri, Hasdal ve Sincan cezaevlerinde esir tutulan vatanseverlere bir selam gönderelim. SELAM OLSUN.

Sahte deliller ile düzmece davalar oluşturuldu. Ergenekon balyoz gibi emperyalist amaçlara hizmet eden davaları ve kararlarını tanımıyoruz. 5 ağustos pazartesi karar günü o gün orada olacağız. Otobüslerle Selçuk’tan 4 Ağustos gecesi hareket edeceğiz. Yüreklerimiz vatanseverler için çarpacak Haydi Hep beraber Silivri’ye…”

 

Exit mobile version