site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Tatilde villa kiralarken dolandırıcılara dikkat!

Villa kiralamada dolandırıcılara karşı uyaran TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Seyahat acentaları dışında, kişi veya esnaflar aracılığıyla yapılmaya başlanan bu belgesiz faaliyetler, dolandırıcılığa açık kapı bırakıyor” dedi.

Tatilde villa kiralarken dolandırıcılara dikkat!
03.08.2020
A+
A-

Pandemi nedeniyle bu yıl tatil alışkanlıkları değişirken, vatandaşlar daha çok villa kiralama gibi alternatifleri tercih ediyor. Ancak özellikle villa kiralama konusunda turizmciler dolandırıcılara karşı uyarıyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm amaçlı villa, ev ve apart daire kiralama işlemini seyahat acentelerinin yapması gerektiğini belirterek, “Seyahat acentaları dışında, kişi veya bazı esnaflar aracılığıyla yapılmaya başlanan bu belgesiz faaliyetler, birçok sorunu bir araya getiriyor, maalesef birçok dolandırıcılığa da açık kapı bırakıyor” dedi.

DENETLENMESİ GEREK

Bu tür belgesiz faaliyette bulunanları, kanundan doğan görev ve yetkileri çerçevesinde ilgili makamlara bildirmeye devam edeceklerini dile getiren Firuz Bağlıkaya, şunları söyledi: “Devletimiz tarafından bu sorunun kontrol altına alınması ve ileride oluşabilecek daha büyük sorunlara meydan verilmemesi açısından büyük önem taşıyor. Bu hizmetlerin seyahat acentaları vasıtasıyla yapılması ve bu hizmetlerin seyahat acentaları vasıtasıyla yapılıp yapılmadığının denetlenmesi, güvenlik sorunları, vergi kaybı ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçecektir. Yapılan faaliyet seyahat acentacılığı faaliyetidir, pazarlanan ürün ise net bir şekilde konaklama ürünüdür.” 

KDV İNDİRİMİ SÜRMELİ 

Turizm sektöründe bir yandan da vergi indirimi sevinci yaşanıyor. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, konaklama sektöründe KDV’nin yıl sonuna kadar yüzde 1’e indirilmesine ilişkin, “Destek çok yararlı olacak ancak 2021’de de devam etmesi büyük önem arz ediyor” dedi. Konaklamaya yönelik işletmelerde KDV oranı 2020 sonuna kadar yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldü. TÜROB Başkanı Eresin, kararın memnuniyet verici olduğunu belirtirken, Kovid-19 salgınından en fazla etkilenen sektörün turizm olduğunu dile getirdi. Eresin, içinde bulundukları sıkıntılı süreci aşabilmenin zaman alacağına da dikkat çekti.  

RUS VE İNGİLİZLERDEN BEKLENTİ YÜKSEK

Antalya pandemi sonrası turizm için hazır. Koronavirüse karşı tüm tedbirleri alarak 27 Temmuz’da kapılarını açan Cornelia Diamond Golf Resort Spa’nın genel müdürü Zafer Alkaya, Rusya ve İngiltere pazarından umutlu. Rusya’yla uçuşların açılmasının hem Antalya’ya gelmek isteyen Rusları hem de turizmcileri memnun ettiğini belirten Alkaya, “Rus acenteleriyle görüşmelerimiz çok olumlu. Charter seferlerinin 10 Ağustos’da başlamasıyla Rusya’dan Antalya ve Belek’e yoğun Rus misafir gelecek. İngiltere’den de tüm sezona yayılan rezervasyon akışı var. Rus turistlerin rezervasyonları ağustos ve eylülü kapsayabilir” diye konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.