Selçuk Haber

Taş Ocağını meclise taşımak için Gökçealanda

erdal-aksunger-gokcealan (1)

CHP’li Erdal Aksünger, Gümüş Dağı eteklerinde açılacak taş ocağına el koydu.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, İzmir’in Selçuk İlçesi Gökçealan köyünde açılacak olan taş ocağına karşı düğmeye bastı.

Akşam saatlerinde Gökçelan Mahallesine gelen CHP İzmir Milletvekili Aksünger, köylülerle iki kahvehanede toplantı yaptı. Aksünger, Selçuk Gökçealan Köyünde ÇED Raporu alınmadan Taş ocağı açılmasına karşı köylüleri birlik olmaya çağırdı.

Taş ocağının açılmasıyla birlikte çevre felaketinin başlayacağına işaret eden Aksünger, köylüleri birlik olmaya ve toplumsal karşı duruş reflekslerini göstermeye davet etti.

Taş ocağının açılmasıyla birlikte, tüm üretim alanlarının yok olacağını, havanın, suyun kirleneceğini belirten CHP’li Aksünger, “Bugün itibariyle, taş ocağına karşı mücadeleye başlamış bulunuyoruz. Konuyu TBMM Çevre Komisyonumuzdaki arkadaşlarıma aktaracağım. Pazartesi günü İzmir Barosu ile yapabileceğimiz, başlatabileceğimiz hukuksal mücadeleyi konuşacağım. Her şeyden önce, burada yaşayan insanların taş ocağına karşı çıkması için örgütlü hareket etmesi gerekiyor. Bu yönde Selçuk CHP İlçe örgütümüzde yanınızda olacak ve gelişmeleri takip edecek. Toplumsal refleksimizi, demokratik protesto haklarımızı göstermek ve kullanmak zorundayız. Kuşadası, Selçuk ve İzmir’de ki çevreci STK’ları bilgilendirip, taş ocağından etkilenecek civar köylerle birlikte hareket edeceğiz. Temel amacımız, bu güzel doğanın ve üretim alanlarınızın yok edilmemesi için elimizden gelen her türlü desteği verip, sizlerin yanında olacağız. Dünyada tek bir Gökçealan da üretilen Osmancık üzümünün yok edilmesine seyirci kalmayacağız. Üniversitelerle, baromuzla 4 bir koldan yapacağımız karşı duruş çalışmalarıyla, üzümünüzü, incirinizi, zeytininizi, tüm üretim ürünlerinizi korumak için elimizden geleni yapacağız. Öncelikle köy halkının taş ocağına karşı duruş sergilemesi için bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bu yönde de Selçuk parti örgütümüz çalışmalar başlayacak” dedi.

Exit mobile version