site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Tapu sahiplerinin gözü Bakanlıkta

Tapu sahiplerinin gözü Bakanlıkta
09.07.2015
A+
A-

Tapu sahiplerinin gözü Bakanlıkta

Torbalı Özbey ve Ahmetli Mahalleleri’nde uzun yıllardır yaşanan tapu sorununda son viraja girildi. Mahalle sakinleri bakanlıktan gelecek kararı bekliyor

ÖZBEY ve Ahmetli Mahallesi’nin kanayan yarası haline gelen tapu sorununda yaşanan gelişmeler mahalle sakinlerini umutlandırmaya başladı. İmar sorununun çözümü için uzun yıllardır siyasiler tarafından tapu sahiplerine tarihler verilmesine rağmen sorun bir türlü çözülemiyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından onaylanmayan imar planında Torbalı Belediyesi hazırladığı rapor ve dilekçeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdi. Bu durumun kendilerini çok memnun ettiğini ifade eden Özbey Mahalle Muhtarı Şemsettin Kanza, “Bakanlıktan gelecek olan kararı merakla bekliyoruz” dedi.

SADECE 70 TAPU VERİLDİ

Özbey Mahallesi sakinleri tapu sorununa olan tepkisini 30 Mart yerel seçimlerinde göstermiş ve CHP, Özbey’den beklemediği oy kayıpları yaşamıştı. Özbey sakinleri tapu sorunu için Ahmetli Mahallesi’nde yaşanacak olan olumlu gelişmeleri beklerken Ahmetli Mahallesi sakinleri ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelecek olan haberi bekliyor. Ahmetli Mahallesi’nde tapu sorunu 2004 yılında başlarken 2007 yılında 70 adet tapu dağıtılmış ve o günden bu yana başka tapu izni çıkmamıştı.

TAPU ÇOK PAHALI

Özbey ve Ahmetli Mahalleleri’nde 500’den fazla aile tapularını bekliyor. Tapuları olmadığı için kendi arsalarında ve evlerinde kiracı durumunda bulunan mahalle sakinleri bakanlıktan gelecek olan müjdeli haberi dört gözle bekliyor. Mahalle sakinlerinin tapularını alabilmeleri için yüksek miktarlarda para ödemesi gerektiğini belirten Ahmetli Mahalle Muhtarı Musa Çoban, “Basit bir örnekleme yapacak olursak tapu sahipleri bu arsaları bin liraya alırken şimdi geri almak için on bin lira vermek zorunda kalıyorlar. Zaten yıllardır birçok mahallelinin tapuları olmadığı ve imar sorunu çözülmediği için yaptığı evler kaçak sayılıp ceza yazıldı. Bakanlıktan gelecek olan olumlu bir haberle birlikte Torbalı Belediyesi iki bölgede parselasyonlar sonrası tapuları dağıtmaya başlayacak” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.