site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Sumudica, Fenerbahçe maçı öncesi şaşırttı! Kameraya…

Gaziantep Futbol Kulübü teknik direktörü Sumudica, Fenerbahçe maçından önce çarpıcı açıklamalar yaptı. ‘Fenerbahçe’yi analiz ettiniz mi?’ sorusuna ise “Her şey bu dosyada hazır.“ cevabını verdi.

Sumudica, Fenerbahçe maçı öncesi şaşırttı! Kameraya…
17.12.2020
A+
A-

Gaziantep Futbol Kulübü teknik direktörü Sumudica, Fenerbahçe maçından önce TRT Spor’a özel bir röportaj verdi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

1 PUAN ŞAMPİYON YAPAR

“Oyuncularımın kaybetmemesini istiyorum ve onlara bunu aşılamak istiyorum. Türkiye’de sevmediğim ve alışık olmadığım bir nokta var; galiba takımlar ve yönetimler için 1 puan değersiz! Çünkü 3 puan ile 1 puan arasında ciddi prim farkı var. 1 puan sizi şampiyon yapar, 1 puan sizi küme düşürür. Bu 1 puanlar bizim işimize çok yarayacak.”

EN AZ 4 TÜRKLE OYNUYORUM

Gaziantep FK’da çok fazla yerli oyuncu var, Türk futbolcuna saygım var ve bu yüzden Türk oynatıyorum. 14 yabancı kuralı var ama bu hakkımı kullanmak zorunda değilim. Ben her maç en az 4 Türk ile oynuyorum, bu Türk futbolcusuna saygımdandır. 14 yabancı TFF’nin kuralı ama kimse buna mecbur değil. Türkiye’ye iyi yabancılar da geliyor.

FENERBAHÇE MAÇI ZOR OLACAK

Fenerbahçe maçı zor olacak. Geçen hafta Yeni Malatyaspor’a kaybettiler ve galibiyet için gelecekler. Biz de evimizde 1 senedir kaybetmiyoruz. En son Fenerbahçe’ye kaybetmiştik. Bu kez daha hazırlıklı olacağız. Fenerbahçe’ye saygım var ama rakibim ailemden biri olsa bile ben sahaya kazanmak için çıkarım.

FENERBAHÇE’NİN BAŞINDA BEN OLSAM…

Sistemim hakkında fazla detaylara girmek istemiyorum. Dünyada birçok kulüp ve milli takım 3-5-2 oynuyor. 3-5-2’ye hayranlığım yok ama elimdeki oyuncular bu sisteme uygun. Inter de 3-5-2 oynuyor. Fenerbahçe’nin başında olsaydım, 3-5-2’yi seçmezdim. İnsanlar, sadece 3-5-2 ile oynadığımı düşünmesin. Çalıştığım birçok takımda farklı sistemlerle oynadım. Şu an takımım 3-5-2’ye uygun. Herkes sistemimin defansif olduğunu söylüyorum ama son 19 maçta gol attık. Son 21 maçta da sadece Galatasaray deplasmanında kaybettik.

PARACI BİR TEKNİK ADAM DEĞİLİM

Sözleşme pazarlıkları çok zor olacak. Türkiye’de yüreğimle çalışıyorum ve Türkiye’yi gerçekten çok seviyorum. Başakşehir maçında ülkemin vatandaşı yanlış bir harekette bulundu, ben doğruyu savundum ve Başakşehir’in haklı olduğunu söyledim. Türkiye benim ikinci ülkem, belki Gaziantep FK’da son senem. Neler olacağını göreceğiz. Bu şehir yüreğimde kalacak. Bakacağız, göreceğiz. İyi performansa aç bir insanım, bu takımı iyi şekilde götürmek istiyorum. Yönetimle projelerimiz, kafamız uyuşursa devam ederim. Sürekli paracı bir teknik adam olduğum söyleniyor; eğer paracı bir adam olsaydım; şu an Türkiye’de değil, Körfez ülkelerinden birinde olurdum.

İSTERLERSE GÖRÜŞÜRÜM

Türkiye’deki tek yabancı hocayım. Yaklaşık iki senedir Gaziantep FK’da görev yapıyorum. Gelecek haftalarda başkan ve ikinci başkan, benimle yeni sözleşme için konuşmaya gelirse duruma bakarız.

TÜRKİYE’NİN BANA İHTİYACI VAR

Yaptığım hatalar olabilir, kabul ediyorum. Antrenmana ya da sahaya çıkınca değişiyorum. Yaptığım hareketler doğru olmayabilir ama iki sene önce Arabistan’da çalışırken, Arap Şampiyonlar Ligi’nde Türk hakemler de vardı. O maçlardan birini Cüneyt Çakır yönetti, orada hiçbir hakemden ceza almadım. Burada sürekli cezalandırılıyorum. Artık hakemler, benimle konuşmuyor bile, direk kart çıkarıyorlar. Herkesin gözünde çılgın hoca imajım var ama ben bunu kabul etmeyeceğim, yedek kulübesinde oturmayacağım! Türkiye’nin Sumudica’ya, Sumudica’nın da Türkiye’ye ihtiyacı var.

BÜTÜN ÇALIŞANLARA ÖDEME YAPTIM

Maçtan önce futbolculara bir sözüm vardı, kendi cebimden bir prim ödeyecektim. Yönetimle alakalı değil, ben söz vermiştim ve ödemeyi yaptım. Futbolcularım, bana bir şaka yaptı ve ben de onlara para işaretiyle cevap verdim. Sadece oyunculara değil, bütün kulüp çalışanlarına bu ödemeyi yaptım. Burada bir aile var, bu aile ortamında kimse öksüz kalamam. Başkanlıkta gözüm yok, yanlış anlaşılmasın.

ŞAMPİYON OLABİLİRİZ

3-5 sene sonra İstanbul’dan teklif gelirse, neden kabul etmeyeyim? Herkesin büyük bir takım hayali vardır. Ancak tekrar söylüyorum, büyük takım çalıştırırsam, kesinlikle şampiyonluğa ulaşabiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.