site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sumak hakkında mutlaka bilinmesi gereken 10 gerçek

Birçok kişinin ‘Sumak corona virüsten koruyor mu?’, ‘Sumak suyu nasıl yapılır?’, ‘Sumağın faydaları nelerdir?’ sorularına cevap araması, sumağı gündeme taşıdı.

Sumak hakkında mutlaka bilinmesi gereken 10 gerçek
16.04.2020
A+
A-

Virüse karşı en önemli savaşçımız bağışıklık sistemimiz, bağışıklık sistemimizin güçlü olması için sağlıklı beslenme şart. Hem sağlıklı beslenmenin hem de bağışıklığımızı kuvvetlendirmenin en önemli adımlarından biri de antioksidan içeriği yüksek besinleri tüketmek. İşte bu noktada sumak muhteşem bir kaynak olarak karşımıza çıkıyor. Uzman Diyetisyen Olcay Barış sumak ile ilgili bilinmesi gereken 10 gerçeği sıraladı… PEMBENAR ÖZEL

1-Vücudu toksinlerden arındırıyor
Antioksidan özelliği sayesinde vücudun toksinlerden arınmasına sebep oluyor, kanser hücreleriyle savaşıyor.

2- Virüse karşı C vitamini kalkanı oluşturuyor
C vitaminin özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. C vitamini içeriği yüksek olan sumak bu özelliğiyle virüse karşı kalkan oluşturuyor.

3-Hazmı kolaylaştırıyor
Sindirim sisteminin düzene girmesini sağlıyor, hazmı kolaylaştırıyor.

4-Kalp hastalıklarından koruyor
İyi kolesterol olan HDL’yi artırıcı etki gösteren sumak kolesterol hastalarının özellikle tercih etmesi gereken kalp dostu bir besin.

5-Tuz tüketimini azaltıyor
Ana yemeklerde, çorbalarda, salatalarda çok iyi bir sos/baharat tercihi olarak kullanılan sumak, ekşi tadıyla dolaylı yoldan tuz tüketimi azalmasına sebep olur. Biliyoruz ki tuz tüketiminin artması hipertansiyon riskini artırarak corona virüs için tehlike oluşturuyor.

6-Grip ile savaşıyor
Soğuk algınlığını önlemede, griple ile savaşmada etkilidir.

7-Kan şekerini dengeliyor
Kan şekerini dengeleyici özelliğiyle tip 2 diyabet yani şeker hastaları rahatlıkla kullanabilir. Aynı zamanda damar sertliğini engeller.

8-Kas ağrılarını dindiriyor
Kas ağrısı hafifletme özelliğiyle sporcular veya aktif spor yapanlar arasında da tercih edilen sumak tam bir şifa deposudur.

9-Bakteri ve mikroplarla mücadele ediyor
Antiseptik özelliğiyle vücudun bakteri ve mikroplara karşı mücadele etmesine yardımcı olur.

10-İdrar söktürüyor
Kan basıncını düzenleyen sumağın bir diğer faydası da idrar söktürücü özellikte olması.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.