Selçuk Haber

Stajyer Ehliyet Ağır Yaptırımlar İçeriyor

_MG_8048

Stajyer Ehliyet diye bilinen Aday sürücülerine yönelik çalışmalar sürüyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz İlçemizin Köklü Kurumlarından Tepeköy sürücü kursu Müdürü Gül GÖLLÜCELİOĞLU detaylı bilgiler verdi.

Stajyer Ehliyet uygulaması oldukça ağır yaptırımlar içeriyor. Sürücülerin trafik kurallarını çiğnememesi için yapılan düzenlemelerde üç kez kırmızı ışık ihlali yapan aday sürücünün sürücü belgesi, iptal edilecek. Trafik ve Direksiyon Eğitmeni Gül GÖLLÜCELİOĞLU, “Alkollü veya uyuşturucu madde tesiri altında araç kullanan veya hız sınırını üç defa ihlal eden aday sürücülerin ehliyetleri de trafik polislerince geri alınacak. Trafik polisleri, üç kez emniyet kemeri veya kask kullanmadığını tespit ettiği aday sürücülerle, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken araçlarını yavaşlatmayan, bu geçitlerden geçen veya geçmek üzere bulunan kişilere ilk geçiş hakkını vermeyen aday sürücülerin ehliyetlerine de el koyacak. Sağa ve sola dönüşlerde, geçiş yapan yayalara öncelik vermeyen aday sürücülerin de üçüncü ihlalde belgesi alınacak. Ayrıca asli kusurlu olarak ölümle sonuçlanan trafik kazasına sebebiyet veren, 50 ceza puanını aşan aday sürücülerin belgeleri de trafik görevlilerince iptal edilecek.

“TEKRAR SÜRÜCÜ KURSUNA GİDECEKLER”

Yeni tip ehliyetlerin 2014 yılı Haziran ayında dağıtılması bekleniyor. Stajyer Ehliyet uygulamasıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Trafik ve Direksiyon Eğitmeni Gül GÖLLÜCELİOĞLU sözlerini şöyle sürdürdü. “Belgesi iptal edilen aday sürücülerin tekrar ehliyet alabilmesi için sürücü kursuna gidip, sınava girerek yeniden motorlu taşıt sürücü sertifikası almaları gerekecek. Bu kişilerin sürücü kursunda tekrar eğitime başlaması için tabi tutulacakları psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı muayenesi sonucunda sürücülüğe engel hali bulunmadığını gösteren belgeyi kursa ibraz etmeleri zorunlu olacak. Aday sürücülerin tekrar kursa başlaması için ehliyetinin geri almasına neden olan ihlalle ilişkin Karayolları Trafik Kanunu’nda belirtilen süre kadar beklemeleri de gerekecek. Stajyer Ehliyet uygulamasıyla birlikte kontrollü trafik dönemine geçiş yapacağımızı söyleyebiliriz. Ağır yaptırımlar içeren uygulamayla sürücüler daha dikkatli ve kurallara uymak zorunda kalacak”

Exit mobile version