site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Sözlük yazarlarının gündemi Senem Kılıç

Sözlük yazarlarının gündemi Senem Kılıç
26.04.2015
A+
A-

senem kilic Sozluk yazarlari

‘Gençlerimiz geleceğimizdir’ diyerek yola çıkan ve sosyal medya üzerinden gelen talepler üzerine gençlerle buluşmayı sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Senem Kılıç, bu kez sözlük yazarlarıyla bir araya geldi.

Ekşi, Uludağ, İTÜ ve İnci sözlük yazarlarının İzmir’deki temsilcilerinden oluşan 12 kişilik grubun sosyal medya üzerinden ‘sizi daha iyi tanımak istiyoruz’ talebi üzerine onlarla görüşen MHP adayı Kılıç, böylelikle bir ilki de gerçekleştirmiş oldu. Gençlerin gündemi takip ettikleri en etkin alanlardan olan sözlüklerin yazarları, ilk kez bir siyasetçi tarafından yüz yüze görüşerek dinlenmiş oldu.

Doktor, avukat, bilgisayar mühendisi, gazeteci gibi meslekleri olan genç sözlük yazarlarının kendilerini tanıtmasının ardından başlayan sohbette, Milliyetçi Hareket Partisi’nin politikalarından, başkanlık sistemine, ekonomiye bakıştan, partinin yeni ne söylediğine pek çok konu görüşüldü. Kılıç’ın ekonomik veriler üzerinden gençleri neden oy vermesi gerektiğini anlatan konuşması sözlük yazarlarının deyimiyle ‘entry’ (giriş) oldu. Kılıç, “Bugün buraya sizleri parti olarak çağırmadım ama kimliğimi anlatmadan da kendimi size açıklayamam” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Bugün verimlilik esasına dayanmayan özelleştirmelerle ülkenin içi boşaltıldı. Dolayısıyla bugün hepimizin bizim milli birlik ve mücadele davamız var. Bir ülkenin fakirleştirilmesi, 3.5 milyonun işsiz kalması, 1 milyon genç insanın işsiz kalması demektir. Bugün yüzde 40’ı aç bir ülkeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi bugün bunları yerine koyacak ve söyleyebilecek kadar iktidara taliptir.”

‘Kaç siyasetçi bizi dinler ki’

Sözlük yazarları ve MHP adayı Senem Kılıç’ın yaklaşık 2 saat süren sohbetlerinin ardından ‘entry’ler oluşturulmaya başlandı. Ekşi Sözlük’te “Sözlükçülerle buluşup onlarla ülkemize ve geleceğe dair konuşmak kaç siyasetçinin aklına gelir ki? Bugüne kadar sadece televizyonda gördüğüm insanlara oy vedim, bu sefer bizzat tanıştığım, saatlerce oturup sohbet ettiğim bir insana, Senem hanıma oy vereceğim” cümleleri, Uludağ Sözlük’te “bu akşam 11 sözlükçü arkadaşımızla seçim ofisinde toplandığımız ve uzun uzun konuştuğumuz, sorduğumuz tüm sorulara detaylıca açıklamalar yapmış Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili adayı” cümleleri bulunan başlıklar açıldı.

‘Sizler de vebal altındasınız’

Gençlerin karşısına istihdam konusunda en verimli projelerle çıkmaya hazır olduklarını söyleyen Kılıç, onlara önemli bir de çağrı yaptı. Senem Kılıç, “Ülkemizin dirliği ve birliğinden sorumlusunuz. Vebal altındasınız. Terör sadece Şırnak’ta değil, fakirlik sadece Diyarbakır’da değil. Ege Üniversitesi’nde de terör var, Ödemiş’in dağ köyünde de fakirlik var. Doğudaki insan kadar Batıda da sersefil insanların olduğunu bilin. Kavga etmeden, bölünmeden birliğimizi koruyarak bu ülkeye sahip çıkacaksınız. Bunun için de gidin oyunuzu kullanın” dedi.

Sozluk yazarlari selfie

Sozluk yazarlari

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.