site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Siyaset bilimci Tosun: Selçuk’ta sorun görünmüyor!

Siyaset bilimci Tosun: Selçuk’ta sorun görünmüyor!
31.01.2019
A+
A-

CHP’nin Selçuk Belediye Başkan Adayı olarak ilan ettiği Sengel üzerinden yapılan salt çoğunluk tartışmasına dair konuşan Prof. Dr. Tosun, “Parti PM’nin vermiş olduğu karar doğrultusunda bunu hukuki olarak deklare etmiştir. Siyaset bilimci ve anayasa hukukuyla ilgilenen bir akademisyen olarak ben mevzuatı da inceledim. Salt çoğunluk üzerinden bir tartışma yürütülüyor. Burada lütfen hukuk konuşsun. Herkes yorum yapabilir ama salt çoğunluğun ne olduğunu görebilmek için Türkiye’de otorite isimler var. Kemal Görmez’den Erdoğan Teziç’e kadar en ufak bir hukuki sorun olmadığını görüyorum” dedi.

Ege Üniversitesi (EÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tanju Tosun 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler özelinde önemli açıklamalarda bulundu.

Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk olan Prof. Dr. Tosun, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir’de sahaya süreceği belediye başkan adaylarını netleştirmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kentteki siyasi gündemi yorumlayan Tosun ayrıca AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin doğru bir strateji uyguladığını vurguladı.

DEĞİŞİM SADECE NİCELİKSEL DEĞİL NİTELİKSEL
Mevcut ilçe belediye başkanlarından çoğunluğunun yeni dönem için aday gösterilmemesine dair konuşan Tosun, “Bu sayıdaki değişim CHP’de niceliksel değil niteliksel de bir değişme oldu. Aday gösterilmeyen aktörlerin İzmir siyasetindeki konumlanmalarına baktığımızda, yerel siyasetin önemli aktörü Kocaoğlu ile olan ilişkilerine baktığınızda aday gösterilmemeleri yeni aktörlerin yerleştirilmesine karşılık geliyor. Aday gösterilmeyen başkanlar yeni adayın koluna girmeli” dedi.

LÜTFEN HUKUK KONUŞSUN!
CHP’nin Parti Meclisi’nde (PM) alınan karar doğrultusunda Selçuk Belediye Başkan Adayı ilan edilen Filiz Ceritoğlu Sengel’in özelinde ilçe örgütünde yaşanan tartışmalara değinen Tosun önemli ifadeler kullandı. Sengel PM’de 29’a karşılık 30 oy ile aday ilan edilmişti. Sonrasında çıkan salt çoğunluk tartışmalarına değinen Tosun, “Sayın Sengel’e karşı bir takım tartışmalar yürütülüyor. Parti PM’nin vermiş olduğu karar doğrultusunda bunu hukuki olarak deklare etmiştir. Siyaset bilimci ve anayasa hukukuyla ilgilenen bir akademisyen olarak ben mevzuatı da inceledim. Salt çoğunluk üzerinden bir tartışma yürütülüyor. Burada lütfen hukuk konuşsun. Herkes yorum yapabilir ama salt çoğunluğun ne olduğunu görebilmek için Türkiye’de otorite isimler var. Kemal Görmez’den Erdoğan Teziç’e kadar en ufak bir hukuki sorun olmadığını görüyorum. Yerel örgütler bu tartışmalara noktayı koyup önlerine bakmalıdırlar” açıklamasında bulundu.

SOYER ÜZERİNDEN YAPILAN TARTIŞMA DOĞRU DEĞİL, ZEYBEKCİ HİZMET ADINA DOĞRU SİYASET YAPIYOR
CHP’nin Tunç Soyer’i ilan etmesi sonrasında yaşanan tartışmalara ve AK Parti’nin Büyükşehir Adayı Zeybekci’nin alanda yürüttüğü çalışmalara ayrı bir parantez açan Tosun, “Zeybekci İzmir’de hizmet adına doğru siyaset yapıyor. Tunç Soyer üzerinden yapılan tartışmalar doğru değil” ifadelerini kullandı.
EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.