Selçuk Haber

Şirince’ye alternatif yol

sirince-yolu-haber (1)

Dünyada ki hayatın 2012 yılının 21 Aralık gününde son bulacağına ve bu kıyametten sadece Şirince ile Bugarach köylerindeki insanların Hz. İsa tarafından kurtarılacağına inanılması ile ününe ün katan Selçuk İlçesinin Şirince Mahallesine alternatif yol yapılıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Şirince’nin ulaşım sıkıntısını çözecek 8 km’lik alternatif yolda çalışmalar tüm hızıyla ilerliyor. Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Atilla Aksoy, yaklaşık 1 kilometrelik yol çalışmasının tamamlanması ile alternatif yolun trafiğe açılacağını kaydederek böylece ulaşım sıkıntıların çözüleceğini belirtti.

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyü, “Maya takvimine göre 21 Aralık 2012’de kıyametin kopacağına”dayanan bir inanış sayesinde yabancı turist açısından bereket yaşanan Şirince’ye alternatif yol çalışmalarında sona geliniyor. Yol çalışmasını Fen İşleri Müdürü İbrahim Bakım ile birlikte yerinde inceleyen ve iki ay içerisinde tamamlanacağını ifade eden Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Aksoy, “Geçtiğimiz yıl Mart ayında başlatılan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu yanından ilerleyen Kartal kaya Mevkiinde 1700 metrelik Şirince alternatif yolun 500 metresi tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi olarak ortaklaşa yaptığımız yolu yaklaşık iki ay içerisinde tamamlanmasını öngörüyoruz. Yol üzerindeki çalışmaların tamamlanması ile alternatif yolu trafiğe açacağız. Yolun alt temel çalışması bitirildikten sonra sıcak asfalt konusunda da İzmir Büyükşehir Belediyesinden destek alacağız” dedi.

Çalışmalar sonucunda Şirince’nin mevcut yolunda da yine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile asfaltlama çalışmasına başlanılacağını hatırlatan Aksoy, böylece ulaşım aksamasının önüne geçilmiş olacağına dikkat çekti. Aksoy, “Yapılan alternatif yol 8 kilometredir. Bu yolun 6 kilometresi İl Özel İdaresi tarafından yapılmış ve sıcak asfaltı bitirilmiştir. 2 kilometresi de Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortak çalışmasıyla tamamlanacak ve hizmete açılacak” diye konuştu.

Exit mobile version