Selçuk Haber

SESO Türkiye’ye Örnek Oldu

SAMSUNG CSC

Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası genel kurul sonrası engelli esnafa elektrikli motor alarak herkese etik, birlik ve yardımlaşma konusunda güzel bir ders verdi.

Esnaf teşkilatının birlik ve yardımlaşmasına güzel bir örnek İzmir’in Selçuk ilçesinde yaşandı. Şehabettin Dede caddesinde açık alanda kuruyemiş satışı yaparak yaşamını kazanan engelli esnaf Turgut Dilsizmen’e SESO (Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası) yönetim kurulu kararı ile üç tekerlekli elektrikli bir araç alındı. Her gün sattığı ürünleri evden Şehabettin Dede Caddesi’ndeki satış noktasına, akşam da tekrar eve büyük zorluklarla taşıyan, özellikle soğuk havalarda açık alanda satış yapmanın sıkıntısını yaşayan Turgut Dilsizmen için Selçuk Belediyesi kısa süre önce ahşap bir satış büfesi temin etmişti. Engelli esnafa bir iyi haberde SESO’dan geldi. Çektiği sıkıntılar son bulan Turgut Dilsizmen aracını Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller’in elinden teslim aldı. Yurttaşların ve esnafların alkışları arasında teslim edilen elektrikli araç ile deneme turu atan Dilsizmen’e ilk eğitimini Selçuk sanayisinde motosiklet servisliği yapan Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Halil Bayar verdi.

SESO’dan etik dersi
Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası 2. Başkanı Özgür Aydoğan Şubat ayında gerçekleşen genel kurul öncesi bu kararı aldıklarını fakat esnaf odası genel kurulu öncesi teslimin duygu sömürüsü olacağından aracın engelli esnafa teslimini ötelediklerini söyledi. Yönetim kurulu ile birlikte aracı engelli esnafa teslim eden Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller ise ‘genel kurulumuzda hoşgörü ve barış içinde geçmiş ve bu yönüyle büyük takdir toplamıştı’ dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Üçüncü dönemim fakat yorgunluk ve rehavet içinde değiliz. Dört senede bir çıkıp sonra ortadan kaybolanlardan olmadık olmayacağız. Genç ve çalışkan yönetim kurulum ile birlikte Selçuk esnafına ve Selçuk’a yakışır işler yapmaya devam edeceğiz. Vaat ettiklerimiz bir yana dursun vaat etmediklerimizi de yapmak için canla başla çalışacağız. Bize çalışmalarımızda destek veren esnaf ve sanatkarımıza teşekkür ederiz, onlara yakışır işler yapmaya devam edeceğiz.”

Exit mobile version